Iuliu Nosa l-ar sustine pe Miron Mitrea pentru presedintia PSD

Iuliu Nosa l-ar sustine pe Miron Mitrea pentru presedintia PSDIn PSD, apele au devenit tot mai tulburi dupa pierderea alegerilor prezidentiale. Voci importante din partid cer demisia lui Mircea Geoana. Chiar si Ion Iliescu spune ca partidul trebuie sa se reorganizeze, la un congres ce va avea loc la primavara. Chiar si in Salaj, liderii organizatiei social-democrate au opinii oarecum diferite. Ultima dezbatere: anuntul lui Miron Mitrea cu privire la intentia sa de a candida la presedintia PSD.

Iuliu Nosa l-ar sustine pe Miron Mitrea pentru presedintia PSD

Senatorul PSD, Miron Mitrea, si-a anuntat, vineri, oficial candidatura la presedintia partidului. Mitrea a precizat ca si-ar dori sa-i aiba in echipa pe Adrian Severin, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu, chiar si pe Sorin Oprescu, el mentionand despre primarul Capitalei ca acesta a facut o declaratie publica in care vorbea despre revenirea in partid.

Miron Mitrea a facut anuntul candidaturii sale inaintea unei dezbateri organizate de ISD pe teme ideologice la care participa Ion Iliescu, Adrian Nastase, Cristian Diaconescu si alti social democrati.

Miron Mitrea a mai spus ca se pare ca era foarte asteptata declaratia sa oficiala privind candidatura si ca a decis sa si-o anunte oficial vineri. Contactat, prim vicepresedintele PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa, a declarat ca Miron Mitrea este o varianta demna de a fi luata in calcul pentru presedintia PSD si ca, intre actuala conducere a partidului si Mitrea, el l-ar alege pe acesta din urma.

Am aflat ca Miron Mitrea si-a depus oficial candidatura. Nu stiam, dar cred ca este o varianta interesanta si demna de luat in seama pentru viitoarea conducere a partidului. Este un om care are calitatile necesare pentru aceasta functie, iar intre Miron Mitrea si actuala conducere a PSD, eu optez pentru Mitrea, a declarat Iuliu Nosa. Prim vicepresedintele PSD Salaj a mai spus ca, totusi, asteapta sa vada care vor fi toate candidaturile, inainte de a lua o decizie finala in privinta sustinerii unui candidat.

Reamintim ca, in urma cu o luna, deputatul salajean afirma ca isi doreste ca actuala conducere a partidului sa fie schimbata, indeosebi persoanele care au facut parte din echipa de coordonare a alegerilor prezidentiale: Imi doresc schimbarea presedintelui PSD, dar si a altor lideri din conducerea partidului, in special a celor care au facut parte din echipa care a coordonat campania pentru prezidentiale.

Cred cu tarie in social-democratie, insa consider ca PSD are nevoie de o echipa in care sa avem incredere si care sa ne reprezinte.

Tiberiu Marc isi conserva optiunea

Pe de alta parte, in opinia presedintelui PSD Salaj, Tiberiu Marc, care ocupa si functia de vicepresedinte al Consiliului National al PSD, numarul mare de prezumtivi candidati la functia de presedinte al partidului creaza impresia unei lupte interne doar pentru scaun, si nu pentru o perspectiva: E un castig faptul ca in partid exista o confruntare. Daca ea ar trece de persoane si ar ajunge la proiecte si idei, ar fi foarte bine.

Senzatia e ca ne batem pentru scaun, si nu pentru o perspectiva. Liderul social-democrat sustine ca actuala perioada este una in care PSD incearca sa-si regaseasca echilibrul dupa pierderea alegerilor prezidentiale si ca prezumtivi candidati vor doar sa-si testeze credibilitatea. Cred ca este o perioada in care incercam sa regasim un echilibru dupa alegeri. Cand un rezultat nu e cel pe care il astepti, apare nevoia a gasi un motiv pentru a continua.

Au aparut in ultima perioada mai multe voci care pretind ca ar candida, insa unii vor doar sa-si testeze credibilitatea si eventualul sprijin pe care l-ar putea primi. Vor mai aparea candidati, la fel cum vor si disparea. Important este cine ramane in confruntarea finala, a mai spus Tiberiu Marc.

Pe de alta parte, presedintele PSD Salaj considera ca actuala efervescenta din partid este o buna oportunitate de crestere a vizibilitatii partidului. Am reusit sa atragem << lumina >> spre noi, a conchis social-democratul.

Leave a Comment