Simulare cu nabadai

Simulare cu nabadai

Desi inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, Ioan Abrudan, a anuntat, miercuri, ca simularea probei de evaluare a competentelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat a decurs fara probleme, cei care au participat la acest exercitiu national au semnalat unele nereguli.

In timpul examenului, din cauza suprasolicitarii site-ului Ministerului Educatiei – urmare a miilor de accesari in acelasi timp, conexiunea s-a blocat.

Potrivit lui Abrudan, scopul acestei simulari a fost tocmai acela de a depista posibilele nereguli ce ar putea surveni in cadrul examenului propriu-zis, pentru a putea fi remediate din timp. Reprezentantii Ministerului Educatiei sustin ca vor lua masurile necesare pentru ca la proba reala elevii sa nu intampine astfel de piedici.

Peste 1.500 de elevi de clasa a XII-a din 22 de unitati de invatamant liceal din judetul Salaj au participat in data de 20 ianuarie la o simulare a probei de evaluare a competentelor digitale, proba D din cadrul examenului national de bacalaureat 2010. In prima etapa a simularii probei de competente digitale candidatii au avut de rezolvat sarcini de lucru care sa verifice cunostintele de utilizare a internetului.

In cea de-a doua etapa, candidatii au avut de rezolvat cerinte care au vizat competentele din domenii precum: sisteme de calcul, utilizarea calculatorului si organizarea fisierelor sau sistemelor de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar si baze de date. Durata totala a probei este de maxim 90 de minute, cumulat, pentru ambele etape. Proba propriu-zisa de evalure a competentelor digitale se va desfasura in intervalul 19-29 aprilie 2010.

Alte articole

Leave a Comment