Profesori de religie sălăjeni, absolvenți ai cursului de formare CRED

Nu mai puțin de 23 de profesori de religie din județul Sălaj au participat recent la cursurile CRED (Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi)proiect al Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Aceștia au avut şansa de a-și clarifica unele probleme concrete legate de demersul didactic, începând cu înţelegerea reală a programei şcolare, în special  la disciplina Religie, dar şi pentru Consiliere şi dezvoltare personală, până la aplicarea corectă şi eficientă a acestora. ’’Au analizat planurile-cadru în vigoare, contribuția disciplinei la profilul de formare al absolventului, evaluarea competențelor specifice și alte conceptualizări necesare sistemului de educație. Precizările referitoare la elaborarea unei programe de opţional au fost edificatoare, conturând nu numai cadrul general, dar şi detaliile de întocmire, din perspectiva corelării logice a componentelor şi a atingerii finalităţilor propuse. Abordările referitoare la copiii cu CES au deschis noi perspective în lucrul cu aceştia în vederea integrării şi asigurării progresului şcolar’’, se arată într-un comunicat postat pe siteul Episcopiei. Cursul este un demers educațional în întregime on-line și a constituit o noutate, dar şi o provocare, fiind un ajutor în munca viitoare cu elevii. Astfel, prin exemple din practica personală ale cursanților s-au creat oportunități de învățare profesională semnificativă, indiferent de distanță.

Alte articole

One Thought to “Profesori de religie sălăjeni, absolvenți ai cursului de formare CRED”

  1. La batranete, toate curvele sunt in corul bisericii

    RUSINE SA VA FIE !!
    Ce dracu mai cauta religia in scoli !! Sa fie in biserica si nu in scoli !! Avem de 100 de ori mai multe biserici decat scoli !! Si o armata de popii care nu lucreaza nimci !!
    Salajul este cel mai de cacat judet in domeniul invatamantului, singurul cu un fost si actual inspector-adj. de RELIGIE !!!! PENIBIL SI RUSINOS !!!
    Ii tinem pe clerici pe bani publici ! Nu mai incap in biserici si s-au bagat si in scoli, cu tot cu neveste !! Orice prosta de preotesa, acuma este mare profesoara de religie !!

Leave a Comment