Primăria Zalău caută soluţii pentru ca elevii de la „Mihai Eminescu” să poată folosi şi intrarea secundară a şcolii

Decizia unui zălăuan a cărui proprietate este situată în imediata vecinătate a Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Zalău, de a bloca accesul dinspre strada Cloşca, a pus pe jar atât părinţii copiilor care studiază în unitatea de învăţământ, cât şi conducerea şcolii.

Pe motiv că terenul prin care se ajunge în curtea şcolii este proprietate sa privată, zălăuanul a decis să pună lacăt pe poarta de acces. Aşa se face că marţi, 13 septembrie, elevii care obişnuiau să folosească această intrare au fost nevoiţi să facă stânga-mprejur şi să se îndrepte spre poarta principală, de pe strada Crişan.

Conducerea şcolii a alertat de îndată autorităţile municipale, solicitându-le intervenţia pentru identificarea unei soluţii. Contactat, primarul Ionel Ciunt ne-a declarat că a trimis de îndată o comisie condusă de viceprimarul Nicolae Fazakas, pentru a discuta cu proprietarul şi pentru a găsi o variantă care să împace şi capra, şi varza. „A fost identificată o soluţie de moment: proprietarul terenului a fost de acord să permită accesul elevilor, nu şi au mijloacelor de transport, până ce cădem de acord asupra unei variante finale. În cursul zilei de miercuri, reprezentanţi ai Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Zalău, precum şi de la Citadin s-au deplasat la faţa locului pentru a face măsurătorile ce ne-ar putea ajuta în identificarea celei mai bune soluţii”, a precizat Ciunt.

Primarul a mai spus că municipalitatea va încerca să cumpere respectiva bucată de pământ, în suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi, deşi proprietarul a declarat comisiei conduse de Fazakas că nu este dispus să renunţe la teren. „Nu vrem să tulburăm proprietatea nimănui, dar dacă nu găsit înţelegere, putem face demersuri îm vederea exproprierii. Nu înţeleg de ce a apelat la astfel de şicane şi nu a anunţat din timp că are de gând să blocheze accesul! Aşa am fi avut timp pe parcursul verii să găsim soluţii”, a subliniat edilul Zalăului. Acesta susţine că problema trebuie rezolvată cât mai repede, dat fiind faptul că în prezent, accesul mijloacelor de transport care ridică gunoiul menajer se face pe o alee prin faţa cantinei Liceului Pedagogic.

3 Thoughts to “Primăria Zalău caută soluţii pentru ca elevii de la „Mihai Eminescu” să poată folosi şi intrarea secundară a şcolii”

 1. Luftinspektor Iedy

  Sper ca nu Iedy de la Nazuinta v-a determinat sa scrieti articolul.
  Ar fi jalnic sa pasiti pe urmele pacaliciului,care face pe Rombert Tiurcescu de Zalau….
  Sa fim seriosi!
  Este a oarecata putere,uneori putoare-n stat si presa,dar sa dai seama ca director in fata unui astfel de personaj decupat din clipurile horrorcomice,este hilar!
  Fraieri is aia care l-au lasat pe gogoman sa prospecteze locul fara nicio opreliste,sa caute prin cotloane si magazii
  In calitate de ce cauta Iedy,ca doar nu-i organ de control?
  De sobolan sau de mouse?
  Astia ca el trebuie tratati cu o shtampela-n mekla si cu un picior in krrrr,nu inainte de a i se baga intre bci microfonul ala de karaoke pe post de supozitor

 2. Anonim

  Padurene, da-l afara pe Farcas Edy!

 3. Anonim

  domnule primar! pe strada Closca se circula in ambele sensuri in cida indicatorului montat de dvs.,nu se respecta indicatoarele de oprire si de stationare si riveranii din apropierea scolii sfideaza regulile lasindu-si masinile afara si nu in curte iar politia locala nu-si face datoria si nu sanctioneaza pe nimeni.

Leave a Comment