Invitaţie pentru iubitorii de jazz: Concert Lucian Ban şi „Elevation quartet”

 

Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJ) Sălaj organizează luni, 10 octombrie 2016, de la ora 19, în sala de spectacole a Clădirii „Transilvania” din Zalău, în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură, concertul „Songs from Afar” al quartetului „Elevation”, condus de pianistul Lucian Ban, invitat fiind Gavril Țărmure. Intrarea este gratuită și se face pe bază pe invitații, ce pot fi procurate de la secretariatul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

“Cu acest album extrem de personal intitulat sugestiv „Songs from Afar”, reputatul pianist de jazz de origine română Lucian Ban a lansat într-un turneu european la începutul lunii noiembrie 2015 cel de al doilea CD al quartetului “Elevation”. Noua apariție discografică este editată de prestigioasa casă de discuri americană Sunnyside Records cu suport major din partea Societății de Concerte Bistrița”, se arată într-un comunicat de presă al CCAJ Sălaj.

Alături de saxofonistul american Abraham Burton, de contrabasistul John Hebert, bateristul Eric McPherson și de invitatul lor special, violistul american nominalizat la premiile Grammy Mat Maneri, albumul „Songs from Afar” încorporează cunoașterea profundă a jazz-ului modern cu extraordinara voce a cântăretului transilvănean Gavril Țărmure, într-un program muzical cu o identitate unică, ce traversează continente și stiluri deopotrivă.

Vorbind despre cel de-al doilea album lansat alături de quartetul “Elevation”, Lucian Ban afirma: “<<Songs from Afar>> este un material foarte personal pentru mine, întrucât acest album este strâns legat de moștenirea cultural-românească și de influențele de jazz care mă ajută să descopăr mai multe despre locul din care provin – și despre drumul meu din viitor. Nu este vorba numai de vechile cântece populare din Transilvania pe care le reinterpretăm pe acest album, ci și despre celelalte piese și improvizații care reflectă căutarea continuă a sensului muzical”.

Leave a Comment