Prefectul cere primarilor să aloce bani pentru sisteme de pază în şcoli

 

Creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic, precum şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar au fost principalele teme ale şedinţei comisiei judeţene, ce a fost convocată vineri, 5 iunie, de prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt.
La întâlnire au participat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar, Inspectoratului de Poliţie, Poliţiei de Proximitate – Serviciul de Ordine Publică, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai Poliţiei Locale din localităţile Zalău, Şimleu Silvaniei şi Jibou. În cadrul şedinţei au fost prezentate
principalele cauze generatoare şi condiţiile care au favorizat comiterea de fapte antisociale în incita sau proximitatea unităţilor de învăţământ: lipsa pazei proprii a unităţilor, neimplicarea familiei, condiţiile socio-economice ale familiilor, precum şi teribilismul manifestat de unii elevi.
Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al Prefecturii Sălaj, în vederea îmbunătăţirii climatului de siguranţă s-au întreprins următoarele măsuri pe durata anului şcolar 2014 – 2015: prezenţa poliţiştilor, jandarmilor şi a poliţiştilor locali în zona unităţilor şcolare în intervalele orare cele mai aglomerate, organizarea de acţiuni pentru combaterea absenteismului şcolar, acţiuni de prevenire a consumului de alcool şi tutun, precum şi verificarea unităţilor comerciale aflate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ. „Pornind de la aspectele menţionate anterior, prefectul judeţului a dispus transmiterea unei adrese către toate primăriile din judeţ pentru ca, la rectificarea bugetară, acestea să aloce sumele necesare pentru asigurarea de sisteme de pază pentru unităţile care nu deţin încă un astfel de sistem”, a mai precizat sursa citată.

2 Thoughts to “Prefectul cere primarilor să aloce bani pentru sisteme de pază în şcoli”

  1. Anonim

    jandarnii fumeaza la poarta si elevii in curtea scolii

  2. dana

    Oamenii de succes au o atitudine de încredere, de aşteptări optimiste. Ei se aşteaptă sa aibă succes, ei se aşteaptă să placă celorlalţi. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:stanciu.dana1965@yahoo.com

Leave a Comment