Pompierii sălăjeni – în mijlocul elevilor din Agrij

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” au organizat şi desfăşurat, luni, 18 decembrie, mai multe activităţi de informare preventivă la Şcoala Gimnazială Agrij. Activitățile au cuprins, printre altele, derularea unui exerciţiu de alarmare-evacuare în cazul producerii unui incendiu, reguli de comportare în anumite situaţii de urgenţă şi utilizarea corectă a unui stingător.

Copiilor le-au fost prezentate câteva teme legate de reguli de comportare în cazul producerii unor situaţii neprevăzute, utilizarea corectă a numărului unic 112, reacţiile şi comportamentul în faţa unei stări de urgenţă. Înţelegerea de către cei mici a unei astfel de situaţii care poate apărea şi când, în preajma lor, nu se află dascălii, părinţii ori fraţii mai mari, reprezintă primul şi cel mai mare pas către salvare, rezolvarea cu bine a unei astfel de împrejurări, evitarea unor consecinţe grave şi sporirea atenţiei și a precauţiei în rândul celor mici. 

Pompierii sălăjeni le-au explicat celor mici, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă pentru a nu-și pierde calmul și chiar a-i ajuta pe cei aflați în situații în care pot fi ajutați, precum și de a face faţă cu brio unor situaţii cu care nu au fost confruntaţi niciodată. 

 

 

Alte articole

Leave a Comment