Poliția Siguranța Școlară și-a început activitatea

La debutul anului școlar 2020-2021, o nouă structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Poliția Siguranța Școlară – și-a început activitatea. Polițiștii de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii. Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritatea pentru Poliția Română. În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înființarea unei structuri de poliție care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ. Începând de luni, 14 septembrie, polițiștii de la siguranța școlară își vor începe misiunile pentru protejarea elevilor.
Aceștia vor acționa împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate. Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal. Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor. De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevi, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale.
Foto cu caracter informativ

2 Thoughts to “Poliția Siguranța Școlară și-a început activitatea”

  1. Gheorghe Lovas

    Praf in ochi! Ce siguranta scolara ot asigura 5 ofiteri si un agent, in tot judetul?Sunt niste agenti constatatori, care in caz de ceva sesizeaza politistul de proximitate.

  2. Vlad

    Vrăjeală.. Ce politie școlară ca ei sunt 3.,4 oameni la servici pe strada de toți..

Leave a Comment