Palatul Copiilor s-ar putea muta la fosta Şcoală 13

Consiliul Judeţean Sălaj va scoate la licitaţie publică un spaţiu de 620 de metri pătraţi, respectiv etajul al doilea al clădirii de pe strada Salcâmilor din Zalău, unde a funcţionat fosta Şcoală nr. 13.

Gestul administraţiei judeţene vine ca urmare a unei solicitări în acest sens făcute de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, în vederea obţinerii unui nou sediu pentru Palatul Copiilor.

Această instituţie a fost nevoită să elibereze imobilul de pe strada Cloşca în care a funcţionat, după ce spaţiul în cauză a fost retrocedat urmaşilor foştilor proprietari, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În cazul în care preţul de adjudecare va fi acelaşi cu cel de începere a licitaţiei, respectiv de 12 lei/metru pătrat, cheltuielile cu chiria vor fi de aproape 7.500 de lei pe lună, faţă de circa 11.000 de lei cât ar fi fost chiria pentru spaţiul retrocedat. Altfel spus, economiile anuale se vor apropia de 50.000 de lei. Chiria lunară va fi plătită de către Ministerul Educaţiei.

Alte articole

Leave a Comment