HC Zalău – obligată să se deplaseze în Franţa, pentru turul cu Metz

În ciuda faptului că ambele cluburi au trimis ofertă pentru a disputa pe teren propriu ambele meciuri din semifinalele Cupei EHF, dintre HC Zalău şi Metz Handball, oficialii celor două echipe nu au ajuns la un numitor comun. Astfel, turul se va juca în Franţa, duminică, 7 aprilie, începând cu ora 18:30 (ora României), iar manşa retur este programată în data de 14 aprilie, de la ora 20, în Sala Sporturilor din Zalău. Ora disputării meciului retur, de la Zalău a fost stabilită de postul de televiziune DigiSport, care va şi transmite partida.

După un parcurs aproape fără greşeală, câştigând cinci din cele şase jocuri disputate în actualul sezon al Cupei EHF, misiunea din semifinale va fi mult mai dificilă pentru gruparea condusă de Gheorghe Tadici. Metz Handball este lider în campionatul Franţei, având în componenţă jucătoare extrem de valoroase. Nu mai puţin de opt straniere se află în lotul franţuzoaicelor: Ekaterina Andryshina (Rusia), Kristina Liscevic, Svetlana Ognjenovic (ambele din Serbia), Horacek Tamara (Croaţia), Luciano Jurswailly, Broch Yvette (ambele din Olanda), Gonzalez Ortega Lara (Spania) şi Anastasiya Pidpalova (Ucraina), transferată în această primăvară de la Oltchim.
Adversara Zalăului joacă într-o sală cu 5.000 de locuri, care, foarte probabil se va umple la partida tur.
Reamintim că HC Zalău a ajuns în semifinalele Cupei EHF după ce a eliminat în runda a III-a formaţia islandeză Valur, după 23 – 24 şi 22 – 21, ambele partide disputându-se în Islanda. În optimile de finală, echipa zălăuană a eliminat portughezele de la Juve Lis, după 25 – 14 şi 29 – 8, ambele jocuri având loc la Zalău. Tot la Zalău s-a disputat şi „dubla” din sferturile de finală, cu formaţia spaniolă Grupo Asfi Itxako Navarra. Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici au câştigat ambele partide: 31 – 22 în tur şi 39 – 20 în retur.
Pentru gruparea de la polalele Meseşului este a doua semifinală consecutivă pe care o susţine în Cupa EHF, în ediţia anterioară eliminând, după o dublă manşă disputată la Zalău, echipa spaniolă CB Mar Alicante.
Metz Handball are un parcurs impresionant în cupele europene, 26 de prezenţe, fiind nelipsită dintr-o competiţie europeană din anul 1993. Gruparea franceză a evoluat de 15 ori doar în Champions League, iar de şase ori a ajuns până în faza grupelor principale. De şase ori a evoluat în Cupa Cupelor, cel mai departe ajungând până în faza semifinală, în timp ce, în Cupa EHF a avut cinci prezenţe. Cea mai notabilă performanţă în Cupa EHF a fost calificarea în sferturile de finală.

 

Leave a Comment