Olimpiada Națională „Gazeta Matematică”

Prima etapă a olimpiadei de matematică, transformată în Olimpiada Națională „Gazeta Matematică” și organizată pe cont propriu de Societatea de Științe Matematice din România (SSMR), după ce toate olimpiadele au fost anulate printr-un ordin de ministru emis în luna noiembrie 2020, a avut loc sâmbătă, 20 februarie. Această primă etapă a fost organizată de Filiala Sălaj a SSMR, în colaborare cu Filiala Maramureș, și cu implicarea profesorilor de matematică din cele două județe. Proba a conținut un test grilă cu 20 de probleme de nivele diferite de dificultate, alese din Colecția Gazeta Matematică sau/și probleme originale și s-a desfășurat online, cu respectarea prevederilor GDPR.
Deși timpul rezervat pregătirii concursului a fost destul de scurt, majoritatea profesorilor s-au mobilizat și și-au mobilizat și elevii doritori de performanță. La concurs au participat peste 400 de elevi din școlile gimnaziale și liceele care au clase cu profil real. Dintre aceștia s-au calificat la etapa a II-a cei care au obținut punctaje corespunzătoare (peste 100 de elevi). Etapa a II-a se va desfășura în data de 20 martie 2021, ora 10 la nivel național pe platforma națională a Olimpiadei (construită de SSMR și Intuitext). La etapa a III-a vor participa doar elevii claselor VII-XII. Elevii din clasele a V-a și a VI-a vor fi premiaţi la nivel naţional de SSMR după rezultatele obţinute la etapa a II-a. Etapa a III-a se va desfășura cu participare fizică efectivă în centre universitare (București, Baia-Mare, Iași, Brașov, Timișoara, Craiova, Constanța) la mijlocul lunii aprilie, în funcție de evoluția medicală din țară.
Această primă etapă a olimpiadei a fost posibilă în județul nostru datorită implicării președintelui filialei SSMR Sălaj – prof. Ioan Jecan și a secretarului filiala SSMR Sălaj – prof. Vasile Sîrb.
M. S.

Alte articole

Leave a Comment