Notele de la simularea examenelor de Evaluare Naţională şi BAC 2019 pot fi trecute în catalog

Notele de la simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2019 pot să fie trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților. Decizia apare în ordinul care stabilește organizarea simulărilor anul acesta și pentru elevii de clasa a VII-a, ordin care a fost publicat în această dimineață în Monitorul Oficial. Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a vor susține peste aproximativ o  săptămână simularea examenelor de Evaluare Națională 2019.

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial, de curând, ordinul ce prevede organizarea simulărilor de Evaluare Națională la clasele a VII-a și a VIII-a în perioada 11 – 13 martie, precum și organizarea simulărilor de BAC 2019 la clasele a XI-a și a XII-a în perioada 18 – 21 martie.

Față de anii trecuți, o noutate o reprezintă precizarea oficială în ordin că notele de la simulare pot să fie consemnate în catalog: „La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”.

Ce mai prevede ordinul privind organizarea simulărilor:

„(1) Se aprobă organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național în anul școlar 2018-2019, pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv ale unui examen de bacalaureat național și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.”

(2) Simularea evaluării naționale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă și elevii clasei a VII-a.

(3) Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național se organizează pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care participă și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă, învățământ de masă.”

Ministerul Educației precizează că procedura în baza căreia se va desfășura simularea va fi comunicată inspectoratelor școlare.

 

Calendar final Simulare Evaluarea Națională 2019 la clasele a VII-a și a VIII-a

  • 11 martie 2019 Simulare Limba și literatura română – probă scrisă
  • 12 martie 2019 Simulare Matematică – probă scrisă
  • 13 martie 2019 Simulare Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 22 martie 2019 Afișarea rezultatelor

La simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a participă şi elevii claselor a VII-a, se arată în ordin. Documentele oficiale confirmă informațiile publicate în premieră de Edupedu.ro, în urmă cu două săptămâni.

Leave a Comment