Nemulţumiţi de noua grilă de salarizare, dascălii sălăjeni protestează în capitală

Nemulţumiţi de sistemul de salarizare, sindicaliştii din învăţământul sălăjean vor participa în cursul săptămânii viitoare la un marş de protest în capitală. Acesta va avea loc în 1 iunie şi este organizat de sindicatele din învăţământ.

Pentru că nu au capacitatea de a gestiona sistemul de salarizare, iar guvernanţii îşi arată dispreţul faţă de personalul din sistemul educaţional, aproximativ 15.000 de salariaţi din toată ţară, inclusiv din judeţul Sălaj, vor mărşălui chiar de Ziua Copilului, 1 iunie, în capitală. După cum a explicat profesorul Vasile Sîrb, reprezentatul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Sălaj, la acest marş, care se va desfăşura pe traseul Piaţa Victoriei-Cotroceni, va luat parte şi o delegaţie din judeţul nostru. FSLI Sălaj are în prezent aproximativ 3.500 de membri, profesori şi personal auxiliar din învăţămânul sălăjean. Marşul de 1 iunie este organizat pe fondul nemulţumirilor legate de salarizarea personalului bugetar.
Organizarea unui astfel de mar aparţine liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Aceştia s-au întâlnit în şedinţă în cursul săptămânii trecute, mai exact în 18 mai, şi au analizat Proiectul Ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea ordonanţei nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016. “Acest proiect demonstrează, încă o dată, incapacitatea guvernanţilor de a gestiona sistemul de salarizare în sectorul public, precum şi totalul dispreţ faţă de personalul din sistemul educaţional! Doar posibilitatea acordării unor premii anuale, semestriale şi trimestriale, în limita a doi la sută din cheltuielile cu salariile personalului din învăţământ, începând cu 1 ianuarie 2017, nu rezolvă multitudinea de probleme în salarizarea personalului din acest important sector de activitate şi nici nu va conduce la creşterea calităţii actului de instrucţie şi educaţie! Este încă o dovadă că, pentru guvernanţi, educaţia este un domeniu prioritar doar la nivel declarativ, nu şi în realitate!”, susţin liderii FSLI. Aceştia şi-au rezervat dreptul de a transforma Ziua Copilului în Ziua Profesorului nemulţumit. “Asta avem până acum stabilit. Este vorba de un protest, de un marş. Am vrea să mergem de la Piata Victoriei pănă la Cotroceni, să plecăm de la premier către colega noastră care este acolo, mai lucrează în învăţământ, doamna Iohannis”, a spus Anton Hadar – liderul Federaţiei sindicale din învăţământul superior, Alma Mater.

Alte articole

Leave a Comment