Mărțișor pentru speranță

Pentru că e primăvară, pentru că ținem la tradițiile noastre, dar mai ales pentru că ne sunt dragi oamenii și ne dorim să avem cât mai mulți prieteni, vă invităm luni, 1 Martie 2021, la expoziția în aer liber, „Mărțișor în dar”!
Mărțișoarele manufacturate cu drag de elevii cu dizabilități ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Speranța” Zalău și mărțișoarele donate de Asociația Plai Transilvan vor fi expuse, de-a lungul zilei, în trei locații din Zalău: la sediul principal al școlii (str. Crișan, nr. 4), la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și la Galeriile „Ioan Sima” Zalău. Trecătorii sunt invitați să-și aleagă un mărțișor pe care să-l ofere mai departe unei persoane speciale din viața lor.
Activitatea este cuprinsă în proiectul educațional „Mărțișor pentru speranță” implementat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Speranța” Zalău în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și cu Asociația Plai Transilvan. Limitările impuse de contextul pandemic actual ne-au obligat să desfășurăm atelierele de confecționare a mărțișoarelor în mediul online – o adevărată provocare, însă rezultatele s-au dovedit a fi pe măsura eforturilor. Succesul acestei activități se datorează muncii în echipă, asumării responsabilității și adaptabilității, iar principala motivație este bucuria de a dărui.
Ne dorim ca acest „Mărțișor în dar” să sădească în suflete speranța într-o lume mai bună și mai tolerantă. Este modul în care am ales să ne începem această primăvară – cu optimism și poftă de a perpetua BINELE!

Cu aleasă prețuire,
Elevii și colectivul C.Ș.E.I. „Speranța” Zalău

Leave a Comment