Locuri rămase libere în liceele din Sălaj pentru a doua etapă a admiterii

Absolvenţii de clasa a VIII-a care nu s-au înscris la un liceu în prima etapă de admitere mai au la dispoziţie peste 200 de locuri la liceele din judeţ, în clase cu profil real, umanist, tehnic, servicii şi protecţia mediului. Cele mai multe locuri libere sunt la profilul tehnic – 73, urmat de servicii, cu 58 de locuri, şi de real, cu 56. Pentru care care îşi doresc să studieze la profilul uman au mai rămas 11 locuri, în timp ce la profilul resurse naturale şi protecţia mediului, există opt locuri.
În ceea ce priveşte unităţile de învăţământ pentru care va fi organizată o nouă sesiune de admitere, în toamnă, acestea funcţionează în Zalău, Şimleu Silvaniei, Crasna, Cehu Silvaniei, Jibou, Ileanda, Hida, Gîlgău şi Şărmăşag.

Într-un clasament al locurilor disponibile în licee, întocmit în baza datelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, conduce, de departe, Liceul Tehnologic „Octavian Goga” Jibou, unde după prima etapă a admiterii au rămas neocupate 37 de locuri: 17 într-o clasă cu specializare economică şi 20 la profilul electric. Pe celelalte două trepte ale podiumului sunt unităţi şcolare din Zalău: Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu”, cu 28 de locuri în clase de comerţ (26) şi turism şi alimentaţie publică (2), şi Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, cu 25 de locuri la construcţii, instalaţii şi lucrări publice (10), electromecanică (2) şi mecanică (13). Multe locuri au rămas libere şi la Liceul Tehnologic nr. 1 Şărmăşag, pentru cele două specializări – ştiinţe ale naturii şi matematică-informatică – fiind disponibile 22 de locuri.
Înscrierile pentru admiterea din toamnă se pot face în 3 septembrie, iar probele de aptitudini în cazul liceelor vocaţionale se susţin în perioada 4-5 septembrie.

Alte articole

Leave a Comment