În Săptămâna Mare, Conducerea FC Zalău se vede nevoită să renunţe la cel mai important jucător din lot

Florin Istrate, unul dintre cei mai valoroşi jucători din lotul echipei FC Zalău, va părăsi, foarte probabil, clubul de la poalele Meseşului înainte de finalul sezonului. Deşi a avut un aport considerabil, uneori chiar decisiv la multe dintre victoriile pe care „alb-albaştii” le-au obţinut în această ediţie de campionat, mijlocaşul din comuna Breaza (Braşov) a avut un comportament, cel puţin ciudat în ultima perioadă.
Istrate nu a putut evolua în partida din urmă cu două săptămâni, când FC Zalău s-a impus cu scorul de 2 – 0 pe teren propriu în faţa Unirii Dej, absenţa acestuia fiind cauzată de faptul că jucătorul a primit cu o etapă înainte al patrulea cartonaş galben, după ce şi-a dat tricoul jos în urma golului marcat în partida cu CSM Bistriţa.
Vineri, în cadrul etapei a 22-a, Florin Istrate şi-a lăsat echipa în zece oameni, după ce a primit direct cartonaşul roşu în minutul 12, ca urmare a unui fault dur asupra unui adversar. Dacă în partida de pe teren propriu cu Unirea Dej, rezultatul final a fost favorabil Zalăului, absenţa acestuia a contat enorm în partida de vineri, iar FC Zalău a pierdut cu scorul de 0 – 1 întâlnirea de pe teren propriu cu Avântul Reghin, rezultat în urma căruia, „alb-albaştrii” pot spune „adio” promovării în Liga a II-a.
Chemat „la raport” sâmbătă dimineaţa, jucătorul şi-a cerut scuze pentru gestul făcut în partida de vineri, promiţându-le persoanelor din conducere că îşi va repara greşeala în etapele rămase de disputat până la finalul sezonului. Însă, uneori, „viaţa bate filmul”, iar la câteva ore după ce le-a promis persoanelor din conducere că va da totul pe teren în etapele rămase, Florin Istrate şi-a fracturat mâna în timpul unei partide amicale, susţinute pe un teren cu suprafaţă sintetică.
Relaţia dintre jucător şi conducere era deja una tensionată, iar accidentarea de sâmbătă seara i-a determinat pe oficialii clubului FC Zalău să ia în calcul varianta de a renunţa la serviciile jucătorului.
Vom reveni.

Leave a Comment