Liceul Tehnologic „Voievod Gelu” şi-a inaugurat laboratorul multimedia

 

Un laborator de informatică, dotat după ultimele cerinţe, a fost inaugurat joi, 28 mai, la Liceul Tehnologic „Voievod Gelu” din Zalău, în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene. Realizarea investiţiei, a cărei valoare a fost de aproximativ 55.000 de lei, a fost posibilă cu sprijinul Primăriei municipiului Zalău.”Laboratorul a fost echipat cu 26 de unităţi de calculator şi este realizat în exclusivitate cu sprijinul nemijlocit al Primăriei municipiului Zalău. Mulţumim pentru grija pe care o purtaţi unităţilor de învăţământ şi, în speţă, Liceului <<Voievod Gelu>> şi dorim ca şi în continuare să avem o perioadă bună de colaborare pe alte proiecte, care vor fi sau sunt deja iniţiate”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Ioan Driha, directorul unităţii liceale. Acesta a mai adăugat faptul că un astfel de laborator permite atât desfăşurarea examenului de Bacalaureat conform metodologiei, cât şi a pregătirii generaţiilor de elevi, din clasele a IX-a până la cele terminale.
Prezent la inaugurare, edilul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, a ţinut să sublinieze necesitatea unui asemenea laborator în cadrul unei instituţii de învăţământ. „Dacă ANAF-ul arată ce s-a făcut din banii contribuabililor, o să arătăm şi noi că din bugetul local s-a făcut această investiţie, cu sprijinul Consiliului Local şi, sigur, cu sprijinul tuturor celor care contribuie la bugetul local. O investiţie absolut necesară pentru liceu. Am avut mai multe discuţii cu domnul director, în care spunea despre această necesitate la nivelul unităţii de învăţământ. Pe de altă parte, cred că şi sunt convins că este aşa: internetul se poate folosi şi pentru altceva decât pentru facebook. E nevoie pentru a vă putea pregăti pentru examenele care vă aşteaptă la finalul unui ciclu de învăţământ. Şi vedeţi, astăzi, oriunde mergi, ai nevoie deja de aşa ceva. Doresc să fie cât se poate de folositoare această investiţie. Sunt convins de acest lucru şi mult succes”, le-a transmis celor prezenţi Radu Câpîlnaşiu.
Realizarea laboratorului media a fost apreciată, de asemenea, şi de reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, în opinia căruia, acest fapt va ajuta la creşterea actului educaţional. „În primul rând, vreau să felicit conducerea şcolii şi cadrele didactice care s-au implicat în realizarea acestui cabinet de informatică, dotat cu echipamente performante. Eu sunt sigură că acest laborator multimedia o să ne ajute să creştem calitatea actului educaţional, să corelăm cunoştinţele teoretice cu cele practice şi chiar, nu în ultimul rând, să realizăm predare-învăţare-evaluare interactivă”, a menţionat Ana Maria Chende, inspector şcolar în cadrul ISJ Sălaj.

Leave a Comment