Aflat în arest la domiciliu, Fostul primar al Jiboului a primit permisiunea instanţei de a-şi vizita ferma din Cuceu

 
Magistraţii Judecătoriei Zalău au admis, în cursul zilei de joi, 28 mai, cererea formulată de fostul primar al Jiboului, Eugen Bălănean, prin care acesta a solicitat permisiunea de a părăsi locuinţa, pe durata arestului la domiciliu. „Admite în parte cererea formulată de inculpatul B. E. privind permisiunea părăsirii locuinţei, pe durata măsurii arestului la domiciliu, pentru a se prezenta la ferma sa de ovine din localitatea Cuceu, zilnic, în intervalul orar 18 – 20. Itinerariul şi condiţiile deplasării vor fi stabilite de organul de poliţie ce are în supraveghere pe inculpat pe durata arestului la domiciliu”, se precizează în minuta şedinţei.
Reamintim că instanţa sălăjeană a respins, săptămâna trecută, contestaţiile formulate atât de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj cât şi a lui Eugen Bălănean, fostul primar al Jiboului, împotriva deciziei Judecătoriei Zalău din 13 mai, prin care s-a dispus arestarea la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, a fostului edil.
Împotriva fostul primar jibouan s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu asimilat faptelor de coruptie, conflict de interese si purtare abuzivă, iar în 13 mai, judecătorii zălăuani au respins cererea de arestare preventivă a fostului edil, care a fost înaintată de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Sălaj, şi au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu.
Eugen Bălănean a fost destituit din funcţia de primar al oraşului Jibou, în 6 mai, prin Ordin al prefectului judeţului Sălaj, în urma unei condamnări definitive într-un dosar în care fusese cercetat şi judecat pentru conflict de interese.

Leave a Comment