Liceele sălăjene şi-au expus ofertele

Sute de elevi din clasele a VIII-a au vizitat standurile amenajate de liceele sălăjene în cadrul Târgului Ofertei Educaţionale “Paşi în cariera”, ediţia 2013, găzduit de sala festivă a Colegiului Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, în perioada 15-17 mai. Deschiderea oficială a târgului a avut loc miercuri, în jurul orei 12, în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. Circa 17 licee din judeţ şi-au expus „marfa” în cadrul evenimentul, fiecare în propriul stil, de la simple pliante în care se regăsea oferta educaţională, prezentări ale liceului în powerpoint, până expunerea produselor realizate de elevii unităţii de învăţământ, precum produse alimentare sau articole vestimentare. Din dorinţa de a stârni interesul colegiilor mai mici, elevii fiecărui liceu s-au întrecut în a le capta atenţia, dovedindu-se a fi foarte creativi şi originali în prezentarea ofertei educaţionale.

„Este foarte important să oferim toate informaţiile necesare elevilor la momentul potrivit astfel încât fiecare să poată să aleagă liceul în cunoştinţă de cauză, adică cunoscând foarte bine alternativele pe care le au la dispoziţie într-un anumit moment al vieţii lor de elev”, a menţionat Melania Gârdan, directorul Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Sălaj, în deschiderea evenimentului.
Prezent la târg, Gheorghe Bancea, inspector şcolar general al judeţului Sălaj, şi-a exprimat speranţa ca pe viitor oferta educaţională a liceelor sălăjene să se îmbogăţească. „Este o ocazie să ne vedem într-un număr aşa de mare la târgul ofertei educaţionale, târg care se organizează în fiecare an. Este important pentru elevii de clasa a VIII-a să cunoască oferta educaţională a fiecărui liceu astfel încât în momentul în care se vor completa cererea de înscriere la admitere în clasa a IX-a să o facă în cunoştinţă de cauză. Zilele următoare pentru elevii de clasa a VIII-a va ajunge în şcoli ghidul pentru admiterea la liceu. Veţi avea posibilitatea la orele de dirigenţie, împreună cu părinţii să decideţi în modul cel mai bun pentru fiecare dintre voi. Considerăm că ceea ce vă oferă astăzi liceele este în acord c u dorinţele voastre şi sperăm ca pe viitor oferta educaţională a liceelor să se îmbogăţească şi să venim şi cu alte specializări care să răspundă cerinţelor voastre şi cerinţelor de pe piaţa muncii”, a menţionat inspectorul şcolar general.
Potrivit Melaniei Gârdan, în acest an evenimentul s-a bucurat de un interes crescut din partea şcolilor, mai ales din partea elevilor. „Peste 1.000 de elevi şi profesori şi-au exprimat dorinţa de a vizita standurile care au fost pregătite de unităţile liceale din judeţ”, a estimat directorul CJRAE Sălaj.
Târgul Ofertei Educaţionale “Paşi în cariera” este organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Sălaj şi Inspectoratul Scolar Judeţean Sălaj şi se va încheia vineri, 17 mai, la ora 12, cu “Marşul Carierei”, care va avea loc pe Platoul de marmură din faţa Prefecturii Sălaj, în cadrul căruia fiecare liceu va avea ocazia să-şi prezinte alternativele educaţionale într-un mod cât mai original aşa fel încât să stârnească interesul elevilor care urmează să păşească în unităţile liceale.

Alte articole

Leave a Comment