Laternenfest aduce zâmbete și bucurii la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu’’

Activitățile dedicate toamnei continuă la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu’’ din Zalău. Joi, 10 noiembrie, a avut loc un eveniment inedit, Laternenfest, marcat de elevii școlii noastre de la secția germană. Sărbătoarea a fost așteptată cu drag de elevi și dascăli, încărcată, după cum ne-am obișnuit an de an, cu aceeași emoție și bucurie. Laternenfest este sărbătoarea dedicată Sf. Martin, cel care, în tradiția germană, și-a împărțit mantia cu un om sărac pentru a-l ajuta să treacă mai ușor peste anotimpul rece.
Emoțiile au apărut în urmă cu o săptămână, când fiecare elev a început să-și pregătească propriul felinar.

A urmat o perioadă în care elevii și-au folosit imaginația și talentul pentru a-și confecționa și decora propriul felinar. Seara zilei de 10 noiembrie a fost așteptată cu nerăbdare de către toți elevii secției germane. De la mic până la mare, cu felinarele în mână, cu zâmbetele pe buze și încărcați cu energie pozitivă, cei 243 de elevi de la secția germană, însoțiti de 12 dascăli inimoși ai secției germane, într-un cadru organizat, au pornit din curtea școlii spre Parcul Central Municipal. Cântecele lor au răsunat pe tot parcursul drumului, iar felinarele au stralucit și le-au luminat calea. În Parcul Central au poposit toți, câteva minute, timp în care au continuat să cânte, alături de dascalii și părinții lor, iar bucuria a putut fi citită pe chipul fiecărui participant la acest sublim eveniment.
Cum e și firesc, dar și specific acestui eveniment, la sfârșitul activității, elevii, conform tradiției germane, au fost răsplătiți cu covrigi și multe aplauze.

Daniela Șandru

2 Thoughts to “Laternenfest aduce zâmbete și bucurii la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu’’”

  1. […] Activitățile dedicate toamnei continuă la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu’’ din Zalău. Joi, 10 noiembrie, a avut loc un eveniment inedit, Laternenfest, marcat de elevii școlii noastre de la secția germană. Sărbătoarea a fost așteptată cu drag de elevi și dascăli, încărcată, după cum ne-am obișnuit an de an, cu aceeași emoție și bucurie. Laternenfest este sărbătoarea dedicată Sf. Martin, cel care, în tradiția germană, și-a împărțit mantia cu un om sărac pentru a-l ajuta să treacă mai ușor peste anotimpul rece. Emoțiile au apărut în urmă cu o săptămână, când… Citeste mai mult […]

  2. […] Activitățile dedicate toamnei continuă la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu’’ din Zalău. Joi, 10 noiembrie, a avut loc un eveniment inedit, Laternenfest, marcat de elevii școlii noastre de la secția germană. Sărbătoarea a fost așteptată cu drag de elevi și dascăli, încărcată, după cum ne-am obișnuit an de an, cu aceeași emoție și bucurie. Laternenfest este sărbătoarea dedicată Sf. Martin, cel care, în tradiția germană, și-a împărțit mantia cu un om sărac pentru a-l ajuta să treacă mai ușor peste anotimpul rece. Emoțiile au apărut în urmă cu o săptămână,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment