Datorii. Iadul climatic. Alte fragmente din haos

Daniel Săuca
„Liviu Deceanu atrage atenția și asupra costurilor tot mai mari la care se împrumută statul român. Iar situația este cu adevărat gravă, spune el. «Ar mai fi un lucru care trebuie spus legat de România: faptul că ne îndatorăm cu costuri foarte, foarte mari, dobânzile sunt mari. Cine împrumută statul român reclamă, și mă refer aici și la entități din străinătate, și datoria suverană tot crește. Și aici intrăm încet în zona de alarmă portocalie. Nu zic încă roșie, dar portocalie este», mai spune el” (adevarul.ro). Doar alarmă portocalie? Să fie. Baiul e că datoriile astea vor fi plătite oricum de copiii și nepoții noștri. Și nu trebuie să fii mare analist economic pentru a afirma asta.
„«Pregătiți-vă de război», a transmis președintele Xi Jinping armatei chineze” (libertatea.ro). „Consilier prezidențial: Suntem în plin război hibrid. E, de fapt, Al Treilea Război Mondial” (adevarul.ro). Prin urmare, dacă dăm crezare unor astfel de opinii, nu ar trebui să ne mai mire „pregătirile de război”. Suntem deja în Al Treilea Război Mondial. Voi ce credeți?
„Alegeri în SUA. Joe Biden şi Donald Trump merg înainte cu planurile lor de a candida pentru un nou mandat la Casa Albă” (news.ro). Ce să zic din buncărele Zalăului… Candidați mai tinerei nu sunt peste Ocean? CTP: „Adaug acum cele spuse de secretarul general ONU, Antonio Guterres: «Emisiile de gaze cu efect de seră continuă să crească. Temperaturile globale continuă să crească. Planeta noastră se apropie rapid de puncte de inflexiune care vor face ireversibil haosul climatic. Suntem pe o autostradă către iadul climatic, cu piciorul pe accelerator». Republicanii cu Trumpf – pentru care catastrofa climatică e o șmecherie chinezească, menită să submineze economia americană – la conducerea SUA va înseamna pedala de accelerație spre iad apăsată la blană. Iar pe la noi vor fi destui de părere că în iad, totuși, e cald” (republica.ro). Haosul, iadul climatic… Al Treilea Război Mondial… Datoria suverană tot crește. Sigur nu trăim în cea mai bună dintre lumile posibile.

2 Thoughts to “Datorii. Iadul climatic. Alte fragmente din haos”

  1. […] Daniel Săuca „Liviu Deceanu atrage atenția și asupra costurilor tot mai mari la care se împrumută statul român. Iar situația este cu adevărat gravă, spune el. «Ar mai fi un lucru care trebuie spus legat de România: faptul că ne îndatorăm cu costuri foarte, foarte mari, dobânzile sunt mari. Cine împrumută statul român reclamă, și mă refer aici și la entități din străinătate, și datoria suverană tot crește. Și aici intrăm încet în zona de alarmă portocalie. Nu zic încă roșie, dar portocalie este»,  » Mai multe detalii […]

  2. […] Daniel Săuca „Liviu Deceanu atrage atenția și asupra costurilor tot mai mari la care se împrumută statul român. Iar situația este cu adevărat gravă, spune el. «Ar mai fi un lucru care trebuie spus legat de România: faptul că ne îndatorăm cu costuri foarte, foarte mari, dobânzile sunt mari. Cine împrumută statul român reclamă, și mă refer aici și la entități din străinătate, și datoria suverană tot crește. Și aici intrăm încet în zona de alarmă portocalie. Nu zic încă roșie, dar portocalie este», mai spune el” (adevarul.ro). Doar alarmă… Citeste mai mult […]

Leave a Comment