Laboratorul Verde ajunge în Zalău

Laboratorul Verde al Reciclării se află, luni, 3 decembrie, de la ora 10, în Zalău, mai exact la Şcoala Gimnazială “Corneliu Coposu” din Dumbrava Nord. Este vorba despre un autocar modificat şi adaptat pentru minţile curioase şi inventive ale copiilor, venind în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech, dinamică şi interactivă. Astfel, elevilor de la “Corneliu Coposu” le va fi stimulat interesul faţă de procesul de colectare selectivă, printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animaţii pe tema colectării selective şi a unui spot didactic în ceea ce priveşte reciclarea de ambalaje.

“Laboratorul Verde al Reciclării” a fost lansat de către Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu Ministerul Mediului şi Pădurilor. Acest program are ca scop iniţierea celor mici în universul colectării selective şi al reciclării deşeurilor de ambalaje prin intermediul unei experienţe multimedia dinamice şi interactive.

În primul semestru al anului şcolar 2012-2013, programul se va desfăşura în 25 de oraşe din ţară, fiind implicaţi peste 4.000 de elevi, din 50 de şcoli primare.

Alte articole

Leave a Comment