Pedeliştii pun tunurile pe guvernarea USL

Reprezentanţii ARD Sălaj au atacat joi, pe mai multe fronturi, guvernarea USL. A fost, de altfel, unul dintre printre puţinele momente din actuala campanie electorală, în care cei de la ARD au trecut la ofensivă, scurtcircuitând oarecum acalmia ce şi-a făcut loc în spaţiul politic sălăjean.

USL şi politica antieuropeană
Potrivit preşedintelui PDL Zalău, Claudiu Bîrsan, candidat din partea ARD pentru funcţia de deputat în colegiul Zalău, copreşedinţii Alianşei au decis să trimită o scrisoare-apel către toate comunităţile locale din România pentru a avertiza asupra pericolului reprezentat pe politica antieuropeană a guvernului USL. „Cerem tuturor aleşilor locali să-şi apere comunităţile şi să facă presiuni asupra actualei guvernări pentru a opri retorica antieuropeană şi pentru a face eforturi serioase, nu de ochii lumii, în vederea reluării absorbţiei de fonduri europene”, a declarat Claudiu Bîrsan.
Liderul PDL Zalău este de părere că România a făcut un pas mare înainte în cei aproape 6 ani de când e stat membru al Uniunii Europene, însă guvernarea USL vrea să ne scoată din „zona europeană”, motiv pentru care Uniunea trebuie să plece de la guvernare. „Niciodată în şase ani poziţia României în Uniunea Europeană nu a fost mai fragilă decât acum. Niciodată un Guvern al României nu a fost privit cu atâta neîncredere de celelalte state membre ale Uniunii Europene. Niciodată românii nu au trebuit să suporte ruşinea pe care propriul Guvern a adus-o prin insulte la adresa liderilor europeni, prin declaraţii şi decizii anti-europene. Niciodată un Guvern al României nu a îndrăznit să îi îndemne pe români la ură faţă de Uniunea Europeană. Niciodată românii nu au fost în pericol să piardă atât de mult când aveau atât de mult de câştigat. În această situaţie, ARDa decis să se adreseze tuturor aleşilor locali, indiferent de culoare lor politică, cerându-le astfel să îşi apere comunităţile de politica antieuropeană a USL, care loveşte în primul rând în nivelul de trai al oamenilor care i-au ales şi care creează un dezastru pentru fiecare sat şi oraş al României”, mai spune candidatul ARD pentru funcţia de deputat în colegiul Zalău.

Despre epistolă…
Scrisoarea ARD cuprinde, potrivit lui Claudiu Bârsan, un mesaj prin care, dincolo de orice răspundere politică, aleşii locali au obligaţia de a proteja comunitatea care i-a ales. „Aţi fost investit cu încrederea alegătorilor care v-au dat mandatul la alegerile locale din acest an, în luna iunie. Credem de aceea că dincolo de răspunderea politică pe care o purtaţi partidelor dumneavoastră, prima şi cea mai de preţ răspundere este pentru comunitatea pe care o administraţi. Acţiunile din ultimele şase luni ale Guvernului USL au pus în pericol grav poziţia României în Uniunea Europeană. În afara ţării, credibilitatea României a fost zdruncinată. În ţară, a apărut pericolul unui blocaj total sau complet al fondurilor europene. Liderii USL au propagat sistematic, în toată ţara, o atitudine ostilă faţă de Uniunea Europeană. USL a creat astfel o situaţie care poate pune România în afara Uniunii Europene”, se arată în scrisoare.
De asemenea, aleşilor locali li ce cere atât să facă presiuni – în numele comunităţii pe aceştia o reprezintă – pentru ca USL să înceteze imediat acţiunile şi declaraţiile anti-europene care riscă să afecteze grav viaţa comunităţilor locale, cât şi să sigure un proces electoral corect la alegerile generale din 9 decembrie, explicând electoratului, totodată, în cursul campaniei, importanţa vitală a fondurilor şi valorilor europene pentru nivelul de viaţă al tuturor localităţilor României.
„Aleşii locali cunosc cel mai bine importanţa fondurilor europene pentru viaţa comunităţilor locale şi ştiu, la fel de bine, ce impact ar avea dispariţia fondurilor europene pentru oraşele şi satele României. Fără fonduri europene, proiectele de dezvoltare vor fi abandonate – reţele de canalizare, drumuri, poduri, renovări de spitale şi şcoli, reabilitări. Fără fonduri europene, programele de reconversie profesională vor înceta iar şomajul va exploda dată fiind absenţa investiţiilor care generează locuri de muncă. Agricultura unei Românii în afara Uniunii Europene va primi o lovitură puternică. Agricultorii vor pierde subvenţiile acordate de Uniunea Europeană şi vor fi siliţi să practice o agricultură de subzistenţă. O Românie plasată de guvernarea USL în afara UE va însemna încetarea dreptului la muncă în statele europene, pierderea dreptului de liberă circulaţie şi reintroducerea vizelor. Cea mai mare parte a românilor care muncesc acum în UE se vor întoarce acasă în căutare de locuri de muncă. Familiile din ţară nu vor mai beneficia de banii trimiţi acum de cei plecaţi în Uniunea Europeană”, se mai stipulează în epistolă.

Guvernare spre dezastru economic
Claudiu Bîrsan susţine, pe de altă parte, că cele şase luni de guvernare USL au adus România în pragul dezastrului economic: „Acum se văd, clar, rezultatele concrete ale proastei guvernări a lui Victor Ponta. Economia României nu poate creşte cu minciuni şi promisiuni de nerealizat. Economia poate creşte doar cu un Guvern responsabil, care are un plan pentru România – reducerea cotei unice, creşterea salariului minim şi reducerea CAS. Când USL a venit la guvernare, prognoza de creştere economică pentru acest an era de circa 2 la sută. La jumătate de an de la preluarea guvernării, economia României este în picaj, fiind prognozată o creştere economică zero pentru întregul an 2012, cu perspectiva aproape sigură de a intra în recesiune în 2013”.
Reprezentantul ARD este de părere că USL târăşte România în recesiune şi toţi românii plătesc pentru fiecare zi pe care Uniunea o petrece la guvernare. „Sub USL, economia a pierdut deja 2 miliarde de euro. Sub USL, fiecare familie de români a fost lovită de creşterea preţurilor. Inflaţia lui Ponta a mărit ratele la credite. Sub USL, nu s-a creat nici un loc de muncă. Dar prin tăierea banilor de investiţii de către Victor Ponta s-au pierdut cel puţin 20.000 de locuri de muncă, iar şomajul creşte de la lună la lună. USL face rău economiei româneşti şi guvernează pentru scăderea nivelului de trai în fiecare casă, în fiecare sat, în fiecare oraş din România”, a conchis candidatul ARD pentru funcţia de deputat în colegiul Zalău.

Alte articole

25 Thoughts to “Pedeliştii pun tunurile pe guvernarea USL”

 1. Anonim

  Bravo Dius! Te sustinem din toata INIMA!

  1. Dius

   Dius – grasunic si constipat

   1. Anonim

    Sparge-i pe uslisti ca ne-am saturat de ei!

  2. Radu

   Pentru romanul becalizat si antenizat nu conteaza filozofia, doctrinele, principiile,logica. Toate astea sunt prea subtile pentru votantul cu curul si se vor lovi de el ca de un zid de piatra, fara nici un efect. Doar ironia il enerveaza si il scoate din sarite.
   “Castigat ridendo mores” n-a fost niciodata mai actual si mai necesar in tara.

   1. ooo

    da unde ai vazut tu asa ceva? la cine?

 2. i

  Caligula imperator,
  Si-a numit calul senator
  Ungureanu mai sinistru
  Si-a numit Bo(u)de ministru.

 3. Anonim

  parca-s scapati de la crescotoria de porci de la comtim.ce dracu sa votezi de ei?
  iar boul de zaharia ar trebui inchis ca sperie copiii !

 4. Anonim

  Dezastru prezenta lui Demle la Salajanul, a spus ca romanii nu au onoare, ma izolati-l cine p… il trimite pe asta la televiziune

 5. Anonim

  Dius constipatul! Dius constipatul!

  1. Andrei

   L-ai sters la fund??? Tu esti educat la scoala lui Ponta Plagiatorul.

 6. Votam Birsan!

  Initial am vrut sa-l votez pe Mirel pentru ca am fost coleg de liceu, dar a stat pe platou cu 50 de USListi platiti si nu am putut sa schimb 2 vorbe cu el pentru ca, trebuia sa coordoneze investitia. Precis ca are foarte multe voturi si a mea nu mai conteaza, asa ca voi vota pe Birsan.

 7. priki

  nu va e rusine gunoaielor ARD/PDL-iste.vreti sa scadeti cota unica,sa cresteti salarii..si sa fie lapte si miere?
  dc drecu nu ati facut asta pana acum 6 luni?
  a-ti scazut salariile,nu sa le cresteti..asa ca taceti drecu ca sunteti niste mincinosi.v-ati batut joc de pensionarii amarati si de cei din armata. sper sa nu faceti nici 12 %.
  rusine sa va fie ca mai aveti tupeu sa deschideti gura dupa ce a-ti distrus efectiv demnitatea romanilor.

  1. Rumburak

   Nu sustine nimeni pe aici ca dreapta (deci nu numai usl) ar fi perfecta, sau ca votantul dreptei (deci nu neaparat usl) ar fi instruit in proportie de 100%, dar daca totusi am vrea sa facem o comparatie atunci va asigur ca votantul uslas ar iesi mult mai sifonat la sfarsit. Am sa incerc poate sa fac asa ceva in viitorul apropiat.
   Sa aveti o viata frumoasa.

 8. CENTURION

  CENTURION
  Mai Dius, cand te-am cunoscut eu pe tine, aveai obraz si bun simt, asa am vrut sa te cresc. Cum poti acum sa spui si sa sustii astfel de ineptii, pentru ca nu sunt rezultatul judecatii tale de valoare ci le torni ca un papagal citind din propaganda PDL-ista. Esti jurist si cred ca iti dai seama ca daca cineva este vinovat de neatragerea de fonduri europene acela este PDL-ul, iar imaginea terfelita a Romaniei la Bruxelle, se datoareaza aproape in exclusivitate paranoicei Macovei si a celor care au dirijat-o din umbra.
  Spunand astfel de prostii d-le candidat devii complice la subminarea intereselor nationale a Romaniei,
  Vai si-amar de tara asta daca unul ca tine – miriapod – va ajunge deputat.
  Eu te cotez sub 10%, iar din 10 decembrie sunt curios daca mai mergi pe la partid pentru ca esti unul dintre aceia care a trait exclusiv din politica.
  Din 10 decembrie la munca!!!

  1. Alin

   Pt centurion :Esti mincinos precum seful tau Ponta este mare hot, plagiator si mincinos.Ai ascultat prea multe ineptii la A3, care ti-a spalat creierul de nu mai esti in stare sa deosebesti adevarul de minciuna.Si da, guvernul de mincinosi este vinovat pentru blocarea fondurilor europene.Nu-l mai bagati pe Birsan in troaca voastra de mincinosi

 9. CENTURION

  CENTURION

  Mai Dius, cand te-am cunoscut eu pe tine, aveai obraz si bun simt, asa am vrut sa te cresc. Cum poti acum sa spui si sa sustii astfel de ineptii, pentru ca nu sunt rezultatul judecatii tale de valoare ci le torni ca un papagal citind din propaganda PDL-ista. Esti jurist si cred ca iti dai seama ca daca cineva este vinovat de neatragerea de fonduri europene acela este PDL-ul, iar imaginea terfelita a Romaniei la Bruxelle, se datoareaza aproape in exclusivitate paranoicei Macovei si a celor care au dirijat-o din umbra.
  Spunand astfel de prostii d-le candidat devii complice la subminarea intereselor nationale a Romaniei,
  Vai si-amar de tara asta daca unul ca tine – miriapod – va ajunge deputat.
  Eu te cotez sub 10%, iar din 10 decembrie sunt curios daca mai mergi pe la partid pentru ca esti unul dintre aceia care a trait exclusiv din politica.
  Din 10 decembrie la munca Dius!!!

  1. Alin

   Daca le spui ADEVARUL, ii jignesti! Dar noi ceilalti care NU VREM USL, cum ne simtim cand Statul de Drept e in mare pericol din cauza USL si a votantilor care ii gireaza inconstient? Noi vrem o Romanie Libera si Democrata in Europa. USL nu vrea in Europa! USL vrea sa elimine Institutiile de Control ale Statului; nu vrea independenta Justitiei! Tu Votantule uslist vrei asta?

 10. CENTURION

  CENTURION

  Mai Dius, cand te-am cunoscut eu pe tine, aveai obraz si bun simt, asa am vrut sa te cresc. Cum poti acum sa spui si sa sustii astfel de ineptii, pentru ca nu sunt rezultatul judecatii tale de valoare ci le torni ca un papagal citind din propaganda PDL-ista. Esti jurist si cred ca iti dai seama ca daca cineva este vinovat de neatragerea de fonduri europene acela este PDL-ul, iar imaginea terfelita a Romaniei la Bruxelles, se datoareaza aproape in exclusivitate paranoicei Macovei si a celor care au dirijat-o din umbra.
  Spunand astfel de prostii d-le candidat devii complice la subminarea intereselor nationale a Romaniei,
  Vai si-amar de tara asta daca unul ca tine – miriapod – va ajunge deputat.
  Eu te cotez sub 10%, iar din 10 decembrie sunt curios daca mai mergi pe la partid pentru ca esti unul dintre aceia care a trait exclusiv din politica.
  Din 10 decembrie la munca Dius!!!

  1. Rumburak

   De ce oamenii se bazeaza pe politicieni nu pot intelege, desi inteleg ca sunt vremuri tulburi, nu e rau…inca. Din pacate suntem o natiune plina de frustrari si in loc sa ne rezolvam fiecare problemele, sa acceptam ceea ce este, preferam sa uram tot ce ne inconjoara uitand sa ne bucuram de fiecare clipa din aceasta viata…Ar mai fi ceva: nu poti astepta bine de la cineva care toata viata lui nu a facut nimic bun. Vezi ex ponta sau antonescu, nici o realizare…doar minciuna, demagogie, samd

 11. Alin

  Voi va uitati pe ati pus sa candideze de la usl.Un prost crescut care rumega guma in fata alegatorilor fix de ziua nationala a Romaniei.Ba , da nu va e rusine cu el?

 12. Maria

  Bafta Dius! Votez cu inima desi consider ca sant unii din pdl carora ar trebui sa le aratam curu

 13. Ileana

  Pt Centurion
  Bati campii sustinand un „Grup Infractional Organizat” – cum singuri s-au numit usLasii!
  Votati ARD daca mai vreti o presa libera, daca mai vreti sa circulam liber in Europa, daca nu vreti sa ne intoarcem iar in comunism!
  Imaginati-va cum va fi cinele fi cand vor intarzia pensiile si salariile sau nu vor veni deloc, cand magazinele se vor goli iar 1 eur va fi 70 de lei!
  Spre asta ne indreapta cei mai mari nemernici si mincinosi care au condus Romania vreodata!

 14. Anonim

  ma gunoielor de ARD CE MAI DORITI NE-ATI FURAT 6ANI SI NU V-ATI SATURAT HALAL SA VA FIE NENOROCITILOR HOTILOR IN FRUNTE CU ESCROCUL DE BASESCU
  0.
  1

Leave a Comment