Traseistul Gavril Biriş agită spiritele în Consiliul Judeţean

Grupul consilierilor judeţeni ai PDL a ridicat, în şedinţa extraordinară de joi, 29 noiembrie, problema “debarcării” lui Gavril Biriş, de la PSD, la PP-DD, pentru a candida la alegerile perlamentare pentru un loc în Senat. Prin vocea lui Marcel Zaharia, democrat-liberalii au propus introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre, prin care să se constate încetarea de drept a mandatului lui Biriş. “Facem această propunere întrucât Gavril Biriş a fost ales şi validat pe lista USL, iar prin candidatura sa la parlamentare din partea PP-DD, îşi pierde calitatea de consilier judeţean”, a precizat Zaharia, care este şi secretar general al PDL Sălaj. El a mai spus ulterior că “pentru ca Biriş să poată fi candidat al PP-DD la Senat, trebuie să fie membru al acestui partid şi, implicit, să renunţe la PSD. Suntem în faţa unui caz de traseim politic. Nu putem tolera o astfel de situaţie”.

Conducerea Consiliului Judeţean Sălaj le-a dat asigurări aleşilor democrat-liberali că problema va fi soluţionată cât de curând, respectiv în următoarea şedinţă ordinară. “Am început procedura ce se impune pentru constatarea înreruperii calităţii de consilier judeţean a lui Gavril Biriş. Am aşteptat ca acesta să-şi depună demisia, dar dacă dumneavoastră doriţi să-l emasculinizaţi, puteţi să o faceţi, însă în viitoarea şedinţa ordinară”, a declarat Tiberiu Marc.

Secretarul judeţului, Cosmin Vlaicu, a menţionat că, potrivit legii, un consilier judeţean poate fi schimbat înainte de expirarea mandatului, dacă îşi pierde calitatea de membru al partidului care l-a propulsat în această funcţie. El a reiterat faptul că această mişcarea poate fi făcută numai în şedinţă ordinară.

Surse oficiale din cadrul PDL, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, susţin că PSD a întârziat în mod voit schimbarea lui Gavril Biriş, întrucât următorul candidat din listele USL pentru un post de ales judeţean este un liberal: Nicolae Ardelean, un om de afaceri din Şimleu Silvaniei. “Social-democraţilor nu le surâde ideea de a pierde un fotoliu de consilier judeţean. De aceea au încercat să tărăgăneze rezolvarea problemei, în speranţa că Biriş nu va prinde un loc în Senat şi astfel, PSD nu va pierde un om în CJ”.

Contactat, Radu Căpîlnaşiu, co-preşedintele USL Sălaj, ne-a declarat că deşi subiectul nu a fost discutat, deocamdată, în cadrul Uniunii, PNL nu este dispus să renunţe la postul de consilier ce îi va reveni prin eliminarea lui Biriş. “Nu pot da afară un om din PNL, doar pentru că social-democraţii au avut un membru care i-a trădat. Este aberant”, a opinat Căpîlnaşiu, adăugând că subiectul urmează să fie abordat de către USL, “dar acum avem alte priorităţi”.

Celălalt co-preşedinte al Uniunii sălăjene, Tiberiu Marc, menţionează că numirea unui nou consilier va fi luată în discuţie doar la momentul vacantării funcţiei, adică în prima şedinţă ordinară a CJ Sălaj, ce va avea loc în decembrie: “Pierderea calităţii de consilier a lui domnului Biriş şi numirea unui al consilier judeţean sunt două momente distincte. Deocamdată dicutăm doar despre primul moment, care va fi soluţionat la termenul menţionat. Pe de altă parte, este exclusă varianta menţinerii sau revenirii lui Biriş ca şi consilier judeţean din partea PSD”.

După ultimele alegeri locale, Gavril Biriş a obţinut un post de consilier judeţean, candidând pe listele USL, mai exact ca reprezentant al PSD Sălaj în această uniune. La doar câteva luni, el a decis să rupă legătura cu cei care l-au susţinut în campania de la locale, pentru a candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie, mizând pe un fotoliu de senator în Colegiul Cehu Silvaniei-Şimleu Silvanie, pe listele PP-DD Sălaj.

Alte articole

19 Thoughts to “Traseistul Gavril Biriş agită spiritele în Consiliul Judeţean”

 1. eu

  :))))))))))mare teapa isi ia biris

 2. daniel

  intersant la Valcau de jos, toti PSD-istii in frunte cu presedintele local fac campanie pentru Biris si Mocan de la PPDD nu pentru Oros de la USL

  1. i

   simplu: pentru ca PP-DD, PSD sau PDL tot aia e! Un bode la PSD, altul la PDL. Toti o apa si-un pamant.

 3. goe

  Biris asta nu a actionat de capul lui .Omul s-a dus sa candideze la PP DD cu binecuvantarea lui Marc .Daca nu era asa il excludeau imediat din PSD si CJ .Miscarea a fost facuta pentru ca in acel colegiu sant multi primari PSD SI Oros sa obtina cat mai putine voturi pentru as fi favorizati Talos si Nosa.Si mai este ceva Oros a fost contracandidatul lui marc la presedentia cj in 2008.A fost singurul contracandidat care l-a atacat pe Marc in legatura cu trecutul sau de securist in slujba regimului ceausist si cu abuzurile ce le-a facut si atunci dar si ulterior cand a acupat funcia de prefect si presedinte CJ.Pentru asta nu l-a iertat.Dealtfel securistului nu-i trebuie motiv pentru a face rau si ai incurca pe altii omul avand inclinatii native pentru un astfel de comportament. fiind si un intrigant incurabil.Oros o fi avand pacatele lui dar este un liberal convins si unul dintre putinii anticomunisti din pnl Salaj.

  1. Mihai

   Poate fi Oros anticomunist, ca presedintele PNL Salaj, Zeus Capilnasiu, e un socialist-comunist de moda veche!

  2. fantomas-traseistul straverziu

   Ha, ha, ha !!!! oros liberal convins,ha am trait sa o aud si pe asta. Liberal convins era si pe vremea cad facea echipa cu dr.puscas ,cu stanciu, cu garbea,cu turcas,cu cosma.Liberal convins era si cand isi revarsa impreuna cu acestia ura fata de liberali si luau la misto micul grup de liberali salajeni.Acum, da este liberal convins ,acum este bine la liberali dar daca s-ar putea fara liberali ,numai el cu lenti ,un alt liberal convins. Daca securistul marc l-ar ajuta sa ajunga deputat ,ce bine ar fi.Dar cum noi nu suntem asa prosti cum ne crede oros il vom trimite unde ii este locul,nu in parlament.

 4. Anonim

  Dezastru Demle la Salajanul, poporul roman nu are onoare, vai domnilor din presa nu va sesizati, Mocane asta te-a …lucrat definitiv

 5. adelina

  In sfarsit avem oportunitatea sa votam niste oameni valorosi, ca si domnul Mocan si Biris. Ne-am saturat sa ne conduca toti prostii, in sfarsit se iese in fata cu oameni culti si inteligenti. Sper sa iasa sa nu mai rada occidentul de noi ca avem conducatori inculti. Traiasca tehnocratia. Hai PPDD! Hai Mocan!

 6. Anonim

  foarte valorosi:)))) locul 1 la hotie

 7. adelina

  Mai mult, la localele din Simleu s-a intamplat aceeasi tragedie ca si cand a fost in turul doi Iliescu cu Vadim. Au fost inversate rezultatele de niste sefi de comisie. Si atunci Vadim avea defapt 70% si Iliescu 30%. Asa a fost si la Simleu! Hai PP-DD! Hai oamenii inteligenti!

  1. Anonim

   Sincer, degeaba incepi cu ironii, ca oricum esti prost

 8. eu

  ca sa isi dai demisia de onoare (d-l Biris) ar trebui sa o aiba…onoarea nu demisia.

 9. Anonim

  TURBOdeputatul talos ,merita vazut.

 10. Anonim 2.

  Mai poate nega cineva ca acest mister Bean este un ” rumegator ” penelist.

 11. Anonim

  Adelina;acum citeva zile erai cu technocratii iar acuma esti cu tehnocratii.Ai avansat un pic dar o dai rau innapoi cind vorbesti de cultii si inteligentii biris si mocanu;acestia sunt orice,numai culti si inteligenti nu.Vai de mama noastra daca sunt multi ca ei.Ei trebuie sa stea acasa p.tru ca prostia din Simleu sa ramina aici;nu stiu ce ne-am face daca aceasta prostie ar ajunge in Bucuresti si s-ar afla originea ei.Adelina;schimba-te pina duminica nu de alta dar s-ar putea sa plingi duminica seara.Daca nu te schimbi tu.schimba-ti macar bikineii.

  1. cultule

   e fain sa lasi un comentariu oarecum pro mocanu si biris (dar stupid), si apoi tot tu sa iti raspunzi cu o observatie contra lor? esti destept. si sah joci tot de unul singur?

 12. il vreau senator pe Avram Fițiu.

 13. Darius

  ` vedeta Biris CAP DE PORC apoi el saracu nu stie sa stea in pantofi si curg hainele dupa el nu stie sa~si scrie numele taranoi borat

Leave a Comment