La Liceul Tehnologic „Voievod Gelu” a răsunat astăzi „Gaudeamus”

Absolvenţii de la Liceul Tehnologic „Voievod Gelu” din Zalău şi-au luat joi, 30 mai, adio de la anii de liceu. Vizibil emoţionaţi, tinerii au defilat pentru ultima oară prin curtea liceului, unde şi-au petrecut ultimii patru ani, ocupându-şi locul în careul festiv, sub privirile a zeci de părinţi, bunici sau prieteni, veniţi să le fie alături. Momentul festiv a debutat la ora 9, iar printre cei care au ţinut să-i felicite pe absolvenţi s-au numărat şi reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, respectiv Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău, Valer Crişan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Lucian Băican, subprefectul judeţului Sălaj, Gheorghe Bancea, inspectorul şcolar general al judeţului Sălaj.

„Este un moment unic pentru absolvenţii de astăzi fiindcă ei vor porni spre o lume nouă în care vor purta în inimi mireasma dulce a anilor de liceu, mireasma anilor marcaţi de elanul şi fantezia lor tinerească. Cu siguranţă dragi absolvenţi, sufletul vostru va rămâne la acest liceu, iar peste ani vă veţi aduce aminte cu bucurie de orele de curs, de extemporalele pe care le-aţi dat, dar mai ales de dascălii de la care astăzi vă luaţi rămas bun, Nu uitaţi că tot ceea ce veţi face în viaţă este important pentru voi, încercaţi aşadar să fiţi responsabili şi veţi avea numai de câştigat. În acest moment festiv vă adresez calde felicitări vouă, profesorilor şi părinţilor voştri şi vă urez mult succes la examenul de bacalaureat”, le-a transmis elevilor de clasa a XII-a, Gheorghe Bancea, inspectorul şcolar general al judeţului Sălaj.

 

Promoţia 2013 a Colegiului Naţional „Silvania” a predat cheia liceului

„Gaudeamus Igitur”a răsunat, tot joi, şi la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău. Curtea celui mai bine cotat liceu din Sălaj a devenit ieri, neîncăpător pentru părinţii, prietenii şi rudele, veniţi să-i felicite pe absolvenţii promoţiei 2013. Festivitatea de absolvire a elevilor din clasele terminale programată de la ora 10 a fost deschisă de defilarea absolvenţilor, vizibil  emoţionaţi şi plini de entuziasm. Prezenţi la festivitate, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, printre care s-au numărat: Ionel Ciunt, prefectul judeţului Sălaj, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, primarul municipiului Zalău, Gheorghe Bancea, inspectorul şcolar general al judeţului Sălaj, au ţinut să-i felicite pe tinerii absolvenţi pentru realizările deosebite.

” Dincolo de faptul că sunteţi foarte buni, dincolo de faptul că aţi avut profesori foarte buni, sunteţi şi norocoşi pentru că aţi putut face o şcoală bună, iar alţii care au fost probabil doritori să vină aici din generaţia voastră nu au putut să o facă. Locurile în Pantheon sunt limitate, oricum. De-a lungul şcolii aţi primit tot felul de sfaturi, ce să faceţi, ce să nu faceţi, ce să învăţaţi, ce nu, ce îi bine, ce îi mai puţin bine, când să veniţi acasă şi la ce oră. Nici noi nu ne-am putut abţine să nu vă dăm sfaturi Dincolo de toate aceste sfaturi care enervează câteodată la vârsta voastră, aveţi un avantaj pe care alţii nu îl au, aţi făcut o şcoală bună şi ştiţi carte şi sunteţi norocoşi. Aveţi un paşaport pentru reuşită pe care alţii nu îl au, dar acesta nu ţine toată viaţa şi vă poate fi de folos dacă o să vă alegeţi cu grijă destinaţiile”, le-a spus absolvenţilor, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.
La final, reprezentanţii promoţiei 2013 au predat cheia liceului colegilor din clasele a XI-a. Promovabilitatea claselor a XII-a a fost şi în acest an de 100 la sută.

Vineri se încheie festivităţile claselor a XII-a

Tot joi, a avut loc festivitatea şi la Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai”, începând cu 9.30, iar la Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae”, momentul festiv a fost programat la ora 10.30.
Celelalte patru licee din municipiu au ales ziua de vineri pentru festivitatea de absolvire. Astfel, Liceul Sportiv „Avram Iancu” şi Liceul de Artă „Ioan Sima” şi-au programat momentul festiv pentru ora 9, iar la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” şi la Liceul Reformat „Wesselenyi” festivitatea va începe de la ora 10.
În Şimleu Silvaniei, cele trei licee şi-au programat festivitatea pentru vineri, 31 mai. Două dintre ele, respectiv Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” şi Liceul Tehnologic “Ioan Ossian”, vor da startul festivităţilor începând cu ora 9, iar la Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” festivitatea va începe la ora 10.
Festivităţile de absolvire în Jibou şi Cehu Silvaniei au fost programate tot pentru ziua de vineri, 31 mai. Liceul Tehnologic “Gh. Pop de Băseşti” Cehu Silvaniei are programat momentul festiv de la ora 10, iar la Liceului Tehnologic “Octavian Goga” Jibou şi la Liceul Teoretic “Ioan Agârbiceanu” Jibou, festivităţile încep de la ora 9, respectiv ora 11.

 

Alte articole

Leave a Comment