La înscrierea într-un ciclu nou de învățământ este nevoie de avizul epidemiologic

Părinții trebuie să fie atenți, la începutul anului școlar, să solicite avizul epidemiologic de la medicul de familie. Acesta elaborează un set de documente (adeverință medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic și fișa de vaccinări), care sunt necesare doar la înscrierea într-un ciclu nou de învățământ (pentru creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a).

Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se găsește în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior, aflată în vigoare din 27 iulie, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 2508/4493 din 2023. Prin aceste măsuri se are în vedere menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi promovarea unui stil de viaţă sănătos.

One Thought to “La înscrierea într-un ciclu nou de învățământ este nevoie de avizul epidemiologic”

  1. […] Părinții trebuie să fie atenți, la începutul anului școlar, să solicite avizul epidemiologic de la medicul de familie. Acesta elaborează un set de documente (adeverință medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic și fișa de vaccinări), care sunt necesare doar la înscrierea într-un ciclu nou de învățământ (pentru creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a). Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se găsește în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior, aflată în vigoare… Citeste mai mult […]

Leave a Comment