Inspectorii ITM Sălaj au emis amenzi usturătoare agenților economici controlați

Pe parcursul lunii august, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj (ITM Sălaj) au desfășurat o serie de controale care au avut ca obiectiv principal respectarea legislației în vigoare în domeniile de competență: relații de muncă și securitate, sănătate în muncă. Prin aceste acțiuni constante se are în vedere depistarea angajatorilor care încalcă cu bună știință prevederile legislației din domeniul relațiilor de muncă (referitoare la timpul de muncă și de odihnă, ore suplimentare, munca în repaus săptămânal precum și în sărbători legale etc).

Potrivit datelor furnizate de conducerea ITM Sălaj, luna trecută au fost controlați 51 agenți economici, din care 43 au fost sancționați. În urma controalelor dispuse s-au acordat 14 amenzi,  în valoare de 172.000 lei, precum și 29 de avertismente. Totodată, inspectorii au găsit șapte  persoane care lucrau fără a avea încheiat un contract individual de muncă în formă scrisă,  angajatorii acestora fiind sancționați contravențional.

În cursul lunii septembrie, inspectorii de muncă au verificat 26 agenți economici. Până în prezent au fost date 22 de avertismente.

La toți angajatorii la care s-au constatat nereguli au fost dispuse măsuri obligatorii de remediere a neconformităților constatate. Lucrurile nu se opresc aici. După expirarea termenului de remediere al neconformităților identificate, inspectorii vor verifica cu mare atenție dacă agenții economici în cauză s-au confirmat sau nu solicitărilor dispuse de ITM Sălaj.

One Thought to “Inspectorii ITM Sălaj au emis amenzi usturătoare agenților economici controlați”

  1. […] Pe parcursul lunii august, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj (ITM Sălaj) au desfășurat o serie de controale care au avut ca obiectiv principal respectarea legislației în vigoare în domeniile de competență: relații de muncă și securitate, sănătate în muncă. Prin aceste acțiuni constante se are în vedere depistarea angajatorilor care încalcă cu bună știință prevederile legislației din domeniul relațiilor de muncă (referitoare la timpul de muncă și de odihnă, ore suplimentare, munca în repaus săptămânal precum și în sărbători legale etc). Potrivit datelor furnizate de conducerea ITM… Citeste mai mult […]

Leave a Comment