Inspectoratul Scolar Judetean, fata in fata cu directorii din comune

Inspectoratul Scolar Judetean, fata in fata cu directorii din comune

Inspectorii scolari din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) au ca prioritate in aceasta saptamana finalizarea materialelor rezultate in urma inspectiilor efectuate la unitatile de invatamant din judet, pentru a putea prezenta rapoartele scrise.

Ioan Abrudan, inspectorul scolar general al ISJ Salaj a declarat recent intr-o conferinta de presa ca,incepand cu ora 9, va avea loc intalnirea cu directorii unitatilor de invatamant carora le-au fost alocati bani, in vederea modernizarii scolilor.

IScopul acestei intalniri este de a face cateva precizari legate de modul in care se cheltuiesc banii alocati de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC). Ideea de baza este ca se va solicita atat primarilor cat si directorilor de scoli, ca banii pe care ii vor primi sa fie utilizati in vederea rezolvarii problemei alimentarii cu apa si reabilitarea grupurilor sanitareI, a precizat Abrudan. In alta ordine de idei, aceasta este conditia esentiala pentru acordarea autorizatiei de functionare a unitatilor de invatamant.

In opinia inspectorului general, fondurile alocate de catre MEdC, impreuna cu cele care vor veni, pot acoperi in oarecare masura toate solicitarile de acest gen ale scolilor gimnaziale, indiferent daca sunt din mediul urban sau rural. Totodata, in cadrul intalnirii de astazi, primarilor li se va solicita sprijinul financiar din bugetele locale, pentru a putea rezolva toate problemele care apar la unitatile de invatamant. Tot in cursul zilei de maine, se vor aduce la cunostinta directorilor fondurile de care va dispune fiecare scoala in parte, conform unei Hotarari de Guvern.

Alti bani pentru invatamantul salajean

Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat 21 de miliarde de lei vechi pentru invatamantul salajean, care au fost deja repartizati, urmand a primi aprobarea pentru ei. Banii au fost repartizati acelor scoli care nu au fost finantate prin intermediul hotararilor de guvern, si vor fi utilizati pentru finalizarea lucrarilor legate de utilitati. IDirectorii trebuie sa fie constienti ca trebuie sa organizeze licitatii si sa stie ca prioritatea numarul 1 in execitarea lucrarilor trebuie sa fie acestaI, a mentionat Abrudan.

Inca o prioritate a inspectoratului este rezolvarea problemelor cu privire la organizarea licitatiei in vederea achizitionarii celor aproximativ 1.000 de calculatoare. Repartizarea acestor echipamente de calcul si a mobilierului aferent se va face pana la inceputul anului scolar viitor, respectiv 2007-2008.

IGreva de ieri s-a iscat din cauza unei dezinformariI

Ioan Abrudan, inspectorul scolar general a specificat ca miscarea de protest care s-a iscat in cursul zilei de luni, 2 martie, a fost pe fondul unei lipse de informare a elevilor de catre cadrele didactice. Cu alte cuvinte, informatiile insuficiente au dus la declansarea miscarii de protest a elevilor. In cursul zilei de ieri, inspectorul a stat de vorba atat cu elevii, cat si cu cadrele didactice, iar in urma acestei intalniri a reiesit ca ambele parti cu care s-a discutat au inteles cum stau lucrurile de fapt.

Leave a Comment