Încep controalele în școli și grădinițe

Luna septembrie vine cu intensificarea controalelor în unitățile de învățământ sălăjene. Vizate sunt condițiile de igienă, starea grupurilor sanitare și alimentarea cu apă potabilă.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, medicul epidemiolog Ligia Marincaș, a declarat că „și în acest an, probabil de la 1 septembrie, vom fi prezenți în majoritatea unităților de învățământ pentru a analiza condițiile de igienă, dotările, existența substanțelor dezinfectante, dar și modul în care se derulează activitățile cuprinse în programul de prevenire a îmbolnăvirilor cu COVID. Tot în perioada imediat următoare vor fi reevaluate unitățile de învățământ în care au fost constatate anumite deficiențe în privința grupurilor sanitare sau alte probleme”. Cel puțin în luna august, în județul Sălaj, erau trei unități neautorizate din punct de vedere sanitar. Este vorba despre două grădinițe și o școală primară. Motivele pentru neautorizare au ținut de starea grupurilor sanitare și de problemele în asigurarea apei potabile. Alte unități de învățământ sunt în curs de autorizare pentru că s-au angajat să-și remedieze problemele constatate, au mai anunțat autoritățile sălăjene. Urmează să fie verificat și stadiul lucrărilor de modernizare și reabilitare acolo unde se desfășoară.

Mai puțin de două săptămâni până la începerea școlii

Directorii mai multor unități de învățământ din Zalău au declarat că au fost luate măsurile importante pentru începerea în bune condiții a cursurilor la clasă. Este acordată o atenție sporită respectării normelor sanitare pentru prevenirea unor eventuale îmbolnăviri cu COVID.

Leave a Comment