În doar trei zile, Sute de elevi au fost înscrişi în clasa pregătitoare

Cu puţin peste 600 de cereri înregistrate în primele trei zile, Sălajul rămâne tot la coada clasamentului în ceea ce priveşte înscrierile în clasa pregătitoare. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, până miercuri, 25 februarie, până la ora 18, au fost înscrişi 615 copii, din care 509 vor împlini şase ani înainte de 1 septembrie, iar restul, respectiv 106, începând cu 1 septembrie 2015.
Comparativ cu celelalte judeţe, în Sălaj au fost înregistrate printre cele mai puţine cereri. Sălăjenii i-au depăşit pe locuitorii din judeţele: Giurgiu, unde au fost depuse în primele trei zile 390 de cereri, Călăraşi – 173, Tulcea – 581 şi Vâlcea – 598.
La nivel naţional au fost completate 60.979 de cereri. Dintre acestea, 51.565, adică 84,6 la sută de cereri vizează copiii cu vârsta de şase ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 9.414, adică 15,4 la sută de cereri, copiii cu vârsta de şase ani împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2015.
Înscrierile în clasa pregătitoare sau clasa I au demarat săptămâna trecută, urmând ca listele finale să fie făcute publice în 10 aprilie, potrivit calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016, publicat de Ministerul Educaţiei. Astfel, până în 13 martie, trebuie să îşi înscrie copiii atât părinţii care aleg şcoala de circumscripţie, dar şi cei care aleg altă unitate şcolară decât cea la care sunt arondaţi. Toţi copiii ai căror părinţi cer înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la şcoala cerută. Potrivit unui document al Ministerului Educaţiei, “prioritate la înscrierea la o unitate de învăţământ o au părinţii care aleg şcoala de circumscripţie. Pe locurile libere, se înscriu şi, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi, în conformitate cu solicitările părinţilor. În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor de înscriere primite de la părinţi al căror domiciliu se află în afara circumscripţiei şcolare este mai mare decât numărul de locuri libere vor fi aplicate criterii de departajare”.
De asemenea, părintele poate solicita ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea.
Înscrierile se fac de luni până vineri, între orele 8 şi 20 şi sâmbătă între orele 9 şi 13. Părinţii se pot şi programa pentru înscriere, printr-un telefon la unitatea de învăţământ. În intervalul 20 – 21 martie se va afişa în şcoli şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar lista copiilor înscrişi, după prima etapă.
A doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare va avea loc în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar la ea pot participa doar elevii care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. În 10 aprilie fiecare şcoală va afişa listele finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare.

Alte articole

2 Thoughts to “În doar trei zile, Sute de elevi au fost înscrişi în clasa pregătitoare”

  1. Claudiu

    Cautam colaboratori part-time! Oferim comisioane pe masura seriozitatii! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: doarsimplu@gmail.com

Leave a Comment