Ierarhia mediilor de admitere la liceu. Patru elevi din Sălaj cu zece pe linie

Patru absolvenţi de gimnaziu au media generală de admitere la liceu 10 (zece). Este vorba despre Alexia Maria Chiş – Şcoala ”Mihai Eminescu” Zalău, Iulian Adrian Margin – Şcoala Gimnazială ”Simion Bărnuţiu” Bocşa, Ioana Teodora Olăhuţ – Şcoala ”Mihai Eminescu” Zalău şi Iulia Sălăjan – Şcoala ”Gheorghe Lazăr” Zalău.

Ministerul Educaţiei a publicat ierahizarea mediilor de admitere la liceu,  iar până în 7 iulie elevii pot să-şi exprime opţiunile pentru liceele la care vor să-şi continue studiile. Această ierhaizare a mediilor este necesară  pentru ca elevii poată  vedea care sunt șansele de a ajunge la liceul pe care și-l doresc și pentru a completa, cunoscând toate informațiile, opțiunile în fișa de admitere la liceu. Ierarhizarea pe judeţ s-a realizat în funcţie de media pe care elevul o obţinut-o la Evaluarea Naţională (care valorează 80 la sută) şi media sa din clasele V-VIII (20 la sută), iar media rezultată reprezintă nota finală cu care acesta candidează pentru un loc la liceu. Înscrierile la liceu au început de miercuri, 3 iulie,  iar până duminică – 7 iulie, elevii, alături de părinții lor, completează opțiunile în fișele de înscriere. Acestea vor fi introduse în baza de date computerizată. Repartizarea elevilor la liceu are loc în 12 iulie. În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă  rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere şi va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. Situația poate să apară în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.  Prin urmare se recomandă  completarea fișei cu un număr suficient de opțiuni pentru ca această situație să nu apară.

La ISJ Sălaj – centru special de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe

Pentru elevii din alte judeţe care doresc să urmeze cursurile liceale la unităţi de învăţământ de stat din judeţ comisia județeană de admitere a organizat un centru special de înscriere, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Sălaj – birou ”Informatizare” – etaj 3. Conform  reprezentanților instituiției, termenul de înscriere este până sâmbătă – 6 iulie, ora 12. Înscrierile la liceu se desfășoară după următorul calendar: 3 iulie 2019 – validarea de către comisia de admitere a listei candidaților admiși la liceele/clasele la care s-au susținut probe de aptitudini și comunicarea rezultatelor în unitatea de învățământ; 3 – 7 iulie completarea opțiunilor în fișele de înscriere și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere; 4 – 8 iulie 2019 – verificarea de către candidați și părinți a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor și listarea fișelor corectate din calculator; 8 iulie – predarea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de opțiuni originale la comisia de admitere a municipiului București; 12 iulie – repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului școlar 2019-2020; 15 – 18 iulie – depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați; 19, 22 și 23 iulie – rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate.

 La Evaluarea Naţională din anul 2018 – o singură medie de 10

La examenul de Evaluare Naţională de anul trecut, în Sălaj a fost întregistrată o singură medie de 10 (zece). Reuşita i-a aparţinut elevei Daria Ioana Negrean de la Liceul cu Program Sportiv ”Avram Iancu” Zalău.

Alte articole

2 Thoughts to “Ierarhia mediilor de admitere la liceu. Patru elevi din Sălaj cu zece pe linie”

 1. Anonim

  Irelevant.
  Notele în generală sunt umflate mereu la cime trebuie.l Mai bine zis, felicitări pentru rezultatele la evaloare națională! Cu toate că-mi fac cruce când programa, și când o văd pe Cati în frunte.

  1. Anonim

   Revin cu o mică corectare și adăugare la comentariul anterior:
   ,,Cine”; ,,văd”.

Leave a Comment