Aleșii locali zălăuani și averile lor: case, terenuri, depozite bancare

Aleşii locali zălăuani şi-au actualizat  recent, potrivit legii, declaraţiile de avere şi interese, acestea fiind publicate pe site-ul oficial al Primăriei Zalău, alături de declarațiile consilierilor locali. Aleşii locali, la fel ca cei judeţeni, au în proprietate terenuri, autoturisme, case, apartamente şi dețin active financiare.

Primarul din Zalău are casă în Beregsău

Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău deține, împreună cu soția, un teren intravilan în Crișeni, în suprafață de 2.200 mp, un apartament  de 77 mp în Zalău; un imobil (casă) de 100 mp în județul Timiș, satul Beregsău și o casă de 150 mp in Crișeni. Primarul municipiului are și un autoturism de fabricație germană, din 2001. Edilul zălăuan nu are active financiare și are un credit  de 150.000 de lei la bancă. Din salariul de primar, Ionel Ciunt a realizat în 2018 un venit de 150.048 de lei; din cel de membru CA ADI Ecodes – 6.972  de lei; din cel de membru CA As. Somes Tisa – 12.000 de lei. Soția primarului, Florentina Ciunt, este profesor la o școală din Zalău, obținând din salariu un venit anual de  47.990 de lei și din activitati pedagogice 1.900 de lei. Familia Ciunt a încasat anul trecut un venit de 218.910 de lei.

Viceprimarul Bălăjel are economii la CEC

Viceprimarul municipiului  Zalău, Teodor Bălăjel, aflat la primul mandate are, potrivit ultimei sale declaraţii  de avere: trei terenuri în localitatea Letca, o casă de locuit în suprafaţă de 70 de mp tot în Letca, un apartament în Zalău cu o suprafaţă 70 mp în care locuiește şi un autoturism Dacia fabricat în anul 2005. La capitolul datorii, viceprimarul Bălăjel doarme fără griji şi, în plus, a reuşit să facă economii. Are un depozit bancar la CEC de  46.600 de lei. Veniturile realizate de viceprimarul Zalăului sunt: indemnizaţia – 133.380 de lei la care se adaugă  8.200 de lei – bani din activităţi apicole. De asemenea, soţia acestuia, Aurica Bălăjel, în calitate de angajat la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS),  a obţinut un venit annual  de 58.693 de lei.

Viceprimarul Fazakas  deţine mai multe terenuri

Viceprimarul Zalaului, Nicolae Fazakas, aflat la al doilea mandat, are potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Primăriei Zalău  mai multe terenuri: două, dintre care unul  intravilan şi altul agricol, în Zalău; patru terenuri, agricol şi intravilan în Dobrin; un teren agricol în Cehu Silvaniei şi alte cinci, agricole şi intravilane, în localitatea Dioşod comuna Hereclean. De asemenea, acesta mai are în proprietate un apartament de 24,83 mp în Zalău, o casă de locuit în suprafaţă de 143 mp, spaţii comerciale de 58 mp în Dorbin şi un autoturism marca Opel – fabricat în anul 2001. Viceprimarul nu are datorii și a reuşit să facă economii la trei bănci prin depozite de 30.432 de lei, 983 de lei 5.883 de lei. La capitolul venituri, viceprimarul a realizat 132.838 de lei – indemnizaţie şi 148 de lei – dobânzi. De asemenea, soţia acestuia,  Julia Fazakas a realizat un venit de 8.155 de lei din dividende provenite de la Miki MC Impex SRL,  3.760 de lei – chirie, subvenţie APIA  -1.153 de lei. La toate aceste se mai adăugă şi veniturile din alocaţii, respectiv 3.024 de lei şi bursa elev – 722 de lei.

 

Alte articole

3 Thoughts to “Aleșii locali zălăuani și averile lor: case, terenuri, depozite bancare”

 1. Anonim

  La Sibiu primarul,o doamna,fosta viceprimar,membra a forumului german,a fost destituita de prefectul judetului Sibiu,declarata fiind de ICCJ ca incompatibila pentru ca in perioada in care a fost viceprimar,a facut parte din consiliul de administratie a unei scoli si a unei gradinite,fara remuneratie,In Zalau,viceprimarul UDMR,declarat de asemenea incompatibil prin sentinta definitiva,nu pateste nimic,prefectul PSD se face ca ploua,dar nu este ceva nou si fostul prefect ,actualul primar Ciunt s-a facut ca ploua in cazul Cota Daniela.Asta este democratia pesedista in cardasie cu UDMR,,sau era si asta trecuta in programul de guvernare!

  1. Unu

   Un mic detaliu. Primarul poate fi sancționat doar de către prefect, neavând altă posibilitate de sancțiune decât demiterea, iar in cazul viceprimarilor consiliul local poate aplica o sancțiune din mai multe avute la dispoziție.

 2. Anonim

  mafia e copil mic pe langa cooperativa psd-udmr salaj

Leave a Comment