Final de Școală de Vară cu ScLipici

În perioada 1-12 august, la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” din Jibou s-au desfășurat atelierele Școlii de Vară cu ScLipici. Fiecare zi a Școlii de Vară cu ScLipici a fost specială. Am citit câte o carte dintre cele primite de la Fundația „Noi Orizonturi”, iar elevii au alcătuit propriile lor povești, au scris, au exersat matematica, au făcut experimente științifice, s-au jucat și au lăsat creativitatea să le ghideze proiectele de artă.

Nicio zi nu a semănat cu cealaltă, dar totuși fiecare și-a păstrat esența.

Împreună, învățătoarele: Amelia Ciurte, Ligia Dobrinean, Diana Păcurar, Crina Șolomonean, Sanda Vereș; profesorii Cătălin Barburaș Pacurar, Dan Mirșidan și voluntarii: Ioana Țura, Sorina Cățănaș, Oana Șolomonean și Rebeca Borz, am desfășurat activități cu implicare directă. Elevii au fost scriitori, detectivi și exploratori, au „urcat” în racheta timpului și au explorat Spațiul, sau au „pătruns” în fascinantul univers al plantelor. S-au „teleportat” în vechiul castru roman Porolissum și au aflat curiozități despre viața înaintașilor, dar au descoperit și cea mai de preț comoară: prietenia.

Considerăm că am reușit să îi facem pe elevii participanți la atelierele școlii de vară să vină cu plăcere la activitățile desfășurate de-a lungul celor două săptămâni, să se implice în activități, să socializeze, legând prietenii, și mai presus de toate să participe cu interes la momentele de lectură, de citit-scris-socotit.

Mulțumim sponsorilor: PEPCO, Fundația Noi Orizonturi, Primăria Jibou, Grădina Botanică ,,Vasile Fati”, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău și Curtea Veche pentru susținere!

Fiecare copil merită o Școală de Vară cu ScLipici!

Echipa de proiect

2 Thoughts to “Final de Școală de Vară cu ScLipici”

  1. […] În perioada 1-12 august la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga”, Jibou s-au desfășurat atelierele Școlii de Vară cu ScLipici. Fiecare zi a Școlii de Vară cu ScLipici a fost specială. Am citit câte o carte dintre cele primite de la Fundația „Noi Orizonturi”, iar elevii au alcătuit propriile lor povești, au scris, au exersat matematica, au făcut experimente științifice, s-au jucat și au lăsat creativitatea să le ghideze proiectele de artă. Nicio zi nu a semănat cu cealaltă, dar totuși fiecare și-a păstrat esența.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment