Filosofie si povesti de succes pentru liceeni

Filosofie si povesti de succes pentru liceeniLiceeni si cadre didactice de la Colegiul National Silvania au participat, ieri, la o intalnire cu un fost elev al scolii. Este vorba despre Claudiu Mesaros, prodecan la Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii de la Universitatea de Vest din Timisoara, care a conferentiat pe tema Filosofia de acasa. Universal si particular in istoriografia filosofica.

Tema filosofiei nationale sau regionale este un subiect care a patruns de multa vreme in dezbateri. Dorim sa aflam nu despre faptul ca exista sau nu filosofie romaneasca, ci in ce masura filosofia cu specific national este un concept filosofic, a mentionat Claudiu Mesaros.

Oaspetele, care este specializat in istoria filosofiei, istoriografia filosofica si modul in care se scrie despre filosofie, a vorbit celor prezenti despre sine si despre filosofie.

Directorul CNS, Vasile Bulgarean a atras atentia liceenilor ca prodecanul Claudiu Mesaros reprezinta un model pozitiv despre ce se poate… intampla daca esti absolvent al CNS.

Daniel Sauca, directorul Centrului de Cultura si Arta al judetului Salaj a aratat ca intalnirea de ieri este prima dintr-un sir de evenimente similare in care vor fi prezentati absolventi ai scolii salajene care au devenit personalitati.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Salaj, Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj si Colegiul National Silvania – Zalau.

Alte articole

Leave a Comment