Faţă de anii anteriori, în şcolile şi grădiniţele din Zalău, nimeni nu mai suferă de frig

 

În unităţile de învăţământ din municipiul Zalău activitatea preşcolarilor, a elevilor şi implicit a personalului didactic se desfăşoară “la cald”. Potrivit unor informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, în unităţile de învăţământ din municipiu, s-a dat drumul la căldură. Şi asta având în vedere temperaturile destul de scăzute din ultima perioadă. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când nu în toate şcolile şi grădiniţele din municipiu era căldură, în prezent fiecare unitate este dotată cu centrală termică funcţională. Dotarea s-a realizat în cursul anului trecut odată cu închiderea Uzinei Electrice – principalul furnizor de energie termică din municipiu. În cursul lunii aprilie a anului trecut, 46 de instituţii aflate în subordinea Primăriei Zalău, majoritatea şcoli şi grădiniţe, agenţi economici, dar şi proprietarii din 195 de apartamente au rămas fără agent termic şi apă caldă.

Costul montării centralelor, în toate unităţile precizate, de municipalitate a fost de 6.050.000 de lei – fără TVA, iar montarea acestor centrale în unităţile subordonate Primăriei Zalău înseamnă implict şi costuri mai reduse, cu aproximativ 40 la sută.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, în unele unităţi de învăţământ lucrările privind montarea centralelor termice se aflau în plină desfăşurare, iar o mulţime de elevi şi personal didactic şi-au desfăşurat activitatea în frig.

Leave a Comment