Elevii zălăuani fac apel: „S.O.S. – Planeta în pericol”

Un număr de 25 de elevi au participat, miercuri, la atelierul de creaţie „S.O.S. – Planeta în pericol”, desfăşurată în cadrul proiectului „Solidari pentru o lume mai bună”. Activitatea a avut loc în sala festivă a Liceului de Artă „Ioan Sima” din Zalău.
Andreea Purdea, coordonator în proiect, ne-a declarat că la această activitate au fost prezenţi elevi de la Liceul de Artă „Ioan Sima”, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Şimleu – Structura „Speranţa” Zalău. „Am dorit ca prin această activitate să creăm oportunitatea elevilor de a interacţiona, de a-i sensibiliza cu privire la pericolele cu care se confruntă planeta. Vrem să ajungem la obiectivele acestui proiect prin promovarea unei atitudini pozitive, de respect pentru diversitate şi de comunicare interculturală, de acceptare necondiţionată a persoanelor cu dizabilităţi şi de responsabilitate pentru acţiunile proprii, prin desfăşurarea unor activităţi educative, cultural-artistice şi cu caracter ecologic”, ne-a declarat Andreea Purdea.
Potrivit sursei citate, în cadrul atelierului de creaţie s-a propus realizarea unui colaj de desene, cu caracter ecologic, realizate de grupe mixte formate din elevii celor trei unităţi menţionate anterior. De asemenea, elevilor le-a fost prezentat un filmuleţ despre identificarea problemelor majore cu care se confruntă mediul înconjurător şi măsurile necesare pentru a face lumea durabilă.
La aterierul de creaţie au fost prezenţi alături de coordonatorii de proiect şi reprezentanţi din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sălaj, Szilagyi Hajnalka – consilier relaţii publice şi comunicare, şi din partea Asociaţiei „Prader Willi” din România Zalău – Alexandra Perşa.
Activităţile propuse pentru aceste zile se subscriu evenimentului „Săptămâna Educaţiei Globale”, în perioada 10-18 noiembrie.
Proiectul a fost iniţiat de Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Şimleu – Structura „Speranţa” Zalău, în colaborare cu alte instituţii publice şi agenţi economici din judeţ.

Alte articole

Leave a Comment