Elevii din Horoatu Crasnei şi Stîrciu au marcat “Săptămâna învăţământului sălăjean”

“Săptămâna învăţământului sălăjean” a fost marcată şi la Şcolile Gimnaziale Horoatu Crasnei şi Stîrciu, unde elevii celor două instituţii de învăţământ au participat, în perioada 19-23 noiembrie, la o serie de activităţi educative. Prin proiecţii Power Point şi realizarea unui panou cu titlul “Lumea curiozităţilor”, elevii au avut ocazia să descopere curiozităţi din domenii precum limba română, matematică, geografie, istorie ori biologie. Evenimentul a avut un mare succes în rândul copiilor, aceştia fiind plăcut surprinşi de varietatea informaţiilor prezentate.
Sub îndrumarea cadre-lor didactice, un grup de elevi de la Şcoala Gimnazială Horoatu Crasnei şi-au etalat talen-tul actoricesc, punând în scenă piesele de teatru “Five o’clock” de I. L. Caragiale şi “Rujica”.
Prin activitatea caritabilă “Dar din dar”, elevii celor două şcoli au adunat o cantitate însemnată de legume, fructe si alte produse alimentare, care apoi au fost donate copiilor care trăiesc şi învaţă la şcoala de la Mănăstirea Bic.
Seria acţiunilor s-a încheiat cu expoziţia de toamnă, în cadrul căreia au fost prezentate desene, colaje, coşuri cu legume şi fructe şi cu un moment artistic, ce a cuprins poezii şi audiţii muzicale dedicate toamnei. Această activitate s-a desfăşurat sub genericul “Farmecul Toamnei”, iar copiii, de la preşcolari, la cei de clasa a VIII-a, au participat cu mare entuziasm, fiind rasplătiţi cu diplome pentru ceea ce au realizat.

Prof. Diana-Monica Chirilă

Alte articole

Leave a Comment