Elev din Pustă, eliminat de la Evaluarea Naţională

Un absolvent de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Pustă a fost eliminat din Evaluarea Naţională, după ce i-a sunat telefonul în timpul probei scrise la Matematică, desfăşurată miercuri, 13 iunie. Conform Metodologiei, tentativa de fraudă este sancţionată cu acordarea notei 1 la proba respectivă şi cu eliminarea din sala de examen.
La proba la Matematică, au fost prezenţi 1.764 de elevi din totalul celor 1.931 de candidaţi înscrişi. Varianta primită de candidaţi a avut trei subiecte mari, ce au cuprins atât exerciţii de algebră, cât şi probleme de geometrie în spaţiu.
La subiectul I, printre altele, elevii au avut de calculat linia mijlocie a unui trapez şi de aflat volumul unui paralelipiped. La cel dea al II-lea subiect, printre cerinţe au fost desenarea unui cub, calcularea unui număr natural „N“ şi rezolvarea unor funcţii şi ecuaţii. Subiectul al III-lea a fost alcătuit din două probleme de geometrie: prima având la bază un triunghi echilateral şi un triunghi isoscel, iar cea de a doua, o piramidă triunghiulară regulată.
Evaluarea Naţională continuă joi, 14 iunie, cu ultima probă, cea la Limba şi literatura maternă. La fel ca anul trecut, lucrările absolvenţilor sălăjeni vor fi transportate şi evaluate în alt judeţ, aşa cum s-a procedat, pentru prima dată, la Examenul de Bacalaureat Naţional din 2015. La rândul său, judeţul Sălaj va prelua şi corecta lucrări dintr-un judeţ învecinat. Primele rezultate vor fi afişate, în data de 19 iunie, când vor fi depuse şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi publicate în 23 iunie.

Alte articole

Leave a Comment