Doar 16 la sută dintre şcolile sălăjene au sisteme de supraveghere video

Din cele 443 de unităţi şcolare din judeţul Sălaj, doar 70 dintre acestea au sisteme de supraveghere video, 47 din mediul urban şi 23 din mediul rural. Potrivit situaţiei privind realizarea măsurilor de asigurare a securităţii întocmită de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, 38 de unităţi de învăţământ sunt asigurate cu pază proprie, 26 fiind din mediul urban. În ceea ce priveşte paza asigurată de societăţi specializate, doar două unităţi şcolare au încheiate contracte cu astfel de firme. Restul şcolilor sunt lăsate în grija poliţiştilor din cele patru oraşe, respectiv Jibou, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei şi Zalău şi a posturilor de poliţie comunală.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Sălaj, pe parcursul anului şcolar 2012-2013, au fost constatate circa 44 de infracţiuni în unităţile de învăţământ din judeţ, majoritatea din totalul acestora fiind furturi.

Alte articole

One Thought to “Doar 16 la sută dintre şcolile sălăjene au sisteme de supraveghere video”

  1. […] Din cele 443 de unităţi şcolare din judeţul Sălaj, doar 70 dintre acestea au sisteme de supraveghere video, 47 din mediul urban şi 23 din mediul rural. Potrivit situaţiei privind realizarea măsurilor de asigurare a securităţii întocmită de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, 38 de unităţi de învăţământ sunt asigurate cu pază proprie, 26 fiind din mediul urban. În ceea ce priveşte paza asigurată de societăţi specializate, doar două unităţi şcolare au încheiate contracte cu astfel de firme. Restul şcolilor sunt lăsate în grija poliţiştilor din cele patru oraşe, respectiv Jibou, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei şi Zalău şi a …mai multe stiri […]

Leave a Comment