Directorii şcolilor sălăjene, evaluaţi de Inspectorat

Cei 140 de directori şi directori adjuncţi ai unităţilor de învăţământ din Sălaj vor trece prin emoţiile evaluării activităţii manageriale pe anul 2017-2018. Evaluarea cuprinde trei etape: autoevaluarea, evaluarea și stabilirea punctajelor, respectiv acordarea calificativului anual sau pe perioada aferentă exercitării funcției de conducere.

Pentru autoevaluare, directorii vor completa fișa de (auto)evaluare și vor elabora raportul argumentativ în care se motivează punctajele înscrise în rubrica autoevaluare din fișa de (auto)evaluare.
Evaluarea activitații manageriale desfășurate de directori și directori adjuncți se va realiza conform unei proceduri de evaluare și a unui calendar de desfășurare a evaluării stabilite de ISJ sau Ministerul Educației. La această evaluare se realizează consultări cu personalul didactic și nedidactic, organizația sindicală, autoritațile locale și directorul unității de învățământ, în cazul evaluării directorului adjunct, după care se elaborează un raport de etapă.

În cea de-a treia etapă se stabilesc punctajele și se acordă calificativului pentru activitatea managerială desfășurată de directorii și directorii adjuncți din unitățile de învățământ de stat. Calificativul va fi acordat de comisia de evaluare pe baza fișelor de (auto)evaluare, a rapoartelor argumentative și a rapoartelor de etapă.

Rezultatul evaluării va fi concretizat prin acordarea calificativului anual: între 85 și 100 de puncte pentru calificativul „foarte bine”; între 70 și 84,99 de puncte pentru calificativul „bine”; între 60-69,99 de puncte pentru calificativul „satisfăcător”; sub 60 puncte, calificativul „nesatisfăcător”.
În cazul obținerii calificativului „nesatisfăcător” de un director sau director adjunct, acesta va fi eliberat din funcție și îi încetează de drept contractul de management educațional încheiat cu inspectorul școlar general. Cel care a luat calificativul „nesatisfăcător” nu va putea fi numit prin detașare în funcția de director sau director adjunct la o altă unitate de învățământ.
Potrivit oficialilor ISJ Sălaj, toţi directorii şi adjuncţii evaluaţi în ultimii trei ani au obţinut doar calificativul „foarte bine”.

3 Thoughts to “Directorii şcolilor sălăjene, evaluaţi de Inspectorat”

  1. Anonim

    Fiind toți membri PSD, de la „foarte bine” în sus!

  2. Anonim

    cand se verifica 2 prosti, totul e perfect

  3. Anonim

    Ei, slugii Mariei Pop, senatoreasa, bifeaza inca o activitate, doar nu va inchipuiti ca invalideaza pe cineva! Bani cheltuiti pe degeaba! Traiasca PCR! De altfel, aceasta persoana, sotia acestui impostor, Pop Maria este in concediu, in …Cipru! In plin an scolar! Evaluare nationala, bac etc! Ce ziceti, dragi conjudeteni?

Leave a Comment