13 unităţi de învăţământ vor fi desfiinţate din toamnă

Opt şcoli primare şi cinci grădiniţe din judeţul Sălaj vor fi desfiinţate în anul şcolar 2018-2019, conform anunţului făcut miercuri, 23 mai, în cadrul şedinţei lunare a Comisiei de Dialog Social de către oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. Măsura se impune pe fondul numărului mic de copii. Este vorba despre Şcoala Primară Muncel (Cristolţ), Şcoala Primară Sînpetru Almaşului (Hida), Şcoala Primară Cozla (Letca), Şcoala Primară Cormeniş (Lozna), Şcoala Primară nr. 2 Cheud (Năpradea), Şcoala Primară Traniş (Năpradea), Şcoala Primară Romita (Românaşi), Şcoala Primară Tihău (Surduc), Grădiniţa Mesteacănu (Almaşu), Grădiniţa Zalnoc (Bobota), Grădiniţa Sîncraiu Silvaniei (Dobrin), Grădiniţa Gostila (Poiana Blenchii) şi Grădiniţa Romita (Românaşi).

„Prin hotărâre de Guvern s-a aprobat proiectul trimis de noi, cu mici modificări, stabilindu-se definitiv planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2018-2019. Desfiinţarea acestor unităţi de învăţământ s-a făcut la solicitarea consiliilor locale din acele comune, pentru că este vorba doar de comune. Nu le-a desfiinţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. A fost o solicitare a primăriilor, în urma unor hotărâri de Consiliu Local. Toate cele 13 unităţi sunt structuri, aşadar nu au personalitate juridică”, a declarat inspectorul general şcolar Maria Pop. Potrivit spuselor sale, în anul şcolar 2018-2019, la nivelul judeţului Sălaj vor funcţiona 356 unităţi şcolare, faţă de 369, în actualul an şcolar. Dintre aceste, 184 sunt grădiniţe, 61 şcoli primare, 85 şcoli gimnaziale, 22 de colegii şi licee, o şcoală profesională, două şcoli de învăţământ special şi o şcoală de învăţământ postliceal.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Sălaj, patru unităţi şcolare vor începe anul cu o nouă denumire: Grădiniţa cu Program Normal nr. 8 Zalău devine Grădiniţa cu Program Prelungit „Licurici” Zalău, Liceul Tehnologic nr. 1 din Sîg, ce deţine singurul campus şcolar din judeţ, va deveni şcoală profesională, întrucât nu mai are clase de liceu, nici măcar la seral, Liceul Tehnologic nr. 1 Nuşfalău devine Liceul Tehnologic „Petri Mor” Nuşfalău, iar Grădiniţa cu Program Normal Hida devine Grădiniţa cu Program Prelungit Hida. De asemenea, Şcoala Gimnazială din Zăuan va deveni şcoală primară, iar Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Speranţa” Zalău va dobândi personalitate juridică de la 1 septembrie.

5 Thoughts to “13 unităţi de învăţământ vor fi desfiinţate din toamnă”

 1. Anonim

  PSD – sunteti penibili !
  inchideti scoli si deschideti biserici !
  ungurii isi deschid scoli pe bani statului si vopi le inchideti pe ale noastre !

 2. PSD-ul, o ciuma pt romani

  Sper sa ajungeti ca si PNTCD-ul, adica istorie…
  Cat strica astia intr-un mandat se vor chinui altii multa vreme sa repare.
  Sper sa contabilizeze cineva din opozitie toate prostiile PSD-iste si sa le „desfaca” ulterior printr-o lege de „reparare a faradelegilor si abuzurilor PSD-iste”.

 3. Anonim

  si uita asa PSD isi asigura votanti pe viata !!
  prosti sa fie, caci PSd are penali care sa ne conduca

 4. Anonim

  dar cu CNS ce se aude, l-au recuperat si pe acesta minoritarii, il vor lua si il vor inchide ca si casa de cultura municipala! asta e tara cui?

 5. Anonim

  Aceste instituții în marea lor majoritate se desființează nu pentru ca nu sunt copii suficienți sa funcționeze după Legea Educație, ci pentru ca directorii sunt presați sa le închidă ca urmare a neincadrarii în costul standard.

Leave a Comment