Cu mic, cu mare…prin Univers!

Expoziţii de fotografii, postere, desene dedicate spaţiului sau machete ale sistemului solar realizate de elevi şi preşcolari din 16 unităţi de învăţământ din municipiu au putut fi admirate joi după-amiază, începând cu ora 16, pe platoul din faţa Prefecturii Sălaj.

Acţiunea, intitulată „Cu mic, cu mare…prin Univers!”, face parte din proiectul „Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic”, derulat în perioada 4-10 octombrie. Printre coordonatorii proiectului menţionat se numără: Maria Pop, inspector şcolar general adjunct, Corina Forţ, director Casa Corpului Didactic Sălaj, Valentina Souca, inspector şcolar şi Florentina Ciunt, profesor în cadrul Şcolii Gimnaziale „Simion Bărnuţiu” Zalău.
Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic este o sărbătoare internaţională a spaţiului, şi mai ales a contribuţiilor pe care spaţiul le aduce în îmbunătăţirea vieţii pe Terra. „Acţiunea noastră este înscrisă pe site-ul internaţional al acestui eveniment www.worldspaceweek.org., coordonarea naţională fiind realizată de către Agenţia Spaţială Română”, au menţionat coordonatorii proiectului.
Această săptămână este dedicată ştiinţei şi tehnologiei şi a fost decretată de către Adunarea Generală ONU în anul 1999. Alegerea perioadei 4-10 octombrie nu este întâmplătoare: în 4 octombrie 1956 a început aventura umană a cuceririi spaţiului cosmic odată cu lansarea primului satelit artificial al Pământului-Sputnik 1. De asemenea, în 10 octombrie 1967 a fost semnat tratatul asupra principiilor care guvernează activităţile statelor în exploatarea paşnică a spaţiului cosmic.

Alte articole

Leave a Comment