Cu ei ne mândrim: Școala Gimnazială Nr. 1 Vîrșolț a obținut ”Certificatul de Școală eTwinning” 

Școala Gimnazială Nr.1 Vîrșolț se numără, la nivel european, printre cele 1.211 școli și, la nivel național, printre cele 68 de școli care au obținut Certificatul de Școală eTwinning 2018-2019, în urma parcurgerii celor două etape ale procesului de înscriere.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, certificatele reprezintă atât o recunoaștere a reușitei personale a profesorilor, cât și o  confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din aceste școli. Certificatul de Școală eTwinning a fost lansat în 2017, cu intenția de a recunoaște și de a recompensa implicarea, angajamentul și devotamentul eTwinner-ilor, precum și a echipelor de profesori și directori din aceeași școală.

Școlile premiate sunt considerate deschizătoare de drumuri, fiind recunoscute drept modele în domenii precum: practicile digitale, practicile de siguranță online, abordările inovatoare și creative ale pedagogiei, promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice, promovarea practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului didactic și al elevilor

Programul eTwinning face parte integrantă din programul Erasmus+ începând cu 2014 și promovează colaborarea şcolară în Europa prin intermediul tehnologiilor comunicării şi informaţiei (TIC), oferind unităţilor de învăţământ asistenţă şi instrumente de lucru. De asemenea, eTwinning oferă profesorilor oportunităţi de dezvoltare profesională continuă, online şi gratuită.

La nivelul județului Sălaj,  interesul pentru activitățile eTwinning s-a materializat în 112 școli, cu 281 de cadre didactice participante și 254 de proiecte implementate dintre care 43 sunt în desfăşurare.

Procesul de înscriere a școlilor pentru obținerea Certificatului de Școală eTwinning  a început în decembrie 2017 și s-a încheiat în martie 2018.

Menționăm că Școala Gimnazială Nr.1 Vîrșolț a derulat în perioada 2015-2018 un număr total de 25 de proiecte eTwinning și este prima școală din județul nostru care obține acest certificat. Doamna directoare Deneș Irina, directoarea unității de învățământ premiate, are meritul de a fi inițiat și promovat  acest tip de proiecte obținând două certificate de calitate.

Leave a Comment