COMUNICAT DE PRESĂ

La Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, începând din această lună se organizează online activitățile din cadrul Proiectului „ÎMPREUNĂ SPUNEM NU BULLYING-ULUI! – REȚEAUA ȘCOLARĂ DE SPRIJIN ÎN SITUAȚII DE BULLYING”, proiect de tineret confinanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sălaj.

Proiectul își propune crearea unei rețele de persoane resursă în licee, respectiv a 50 de tinere care să poată fi în măsură să acorde suport altor tinere care suferă de pe urma oricărei forme de bullying și să le îndrume spre serviciile specializate din comunitate. Prin activitățile propuse tinerii din grupul ţintă vor conștientiza că este foarte important să ia atitudine în fața fenomenului bullying, să fie informați și să poată informa la rândul lor alți tineri cum să reacționeze în momentul în care se confruntă cu astfel de situații.
În acest sens, cele 50 de tinere care fac parte din grupul țintă au participat la o sesiune de informare online, în cadrul căreia s-au familiarizat cu aspecte ce țin de fenomenul bullying-ului, abordat din perspectivă psihologică. Sesiunea de informare a fost coordonată de doamna psiholog Mihaela Sabău, voluntar în cadrul acestui proiect, care le-a prezentat elevelor într-o manieră interactivă diferența dintre bullying și agresivitate, tipurile de bullying cu care ne confruntăm în mediul școlar, participanții implicați în situațiide bullying, predictorii și factorii de risc pentru agresivitatea prin bullying, consecințele bullying-ului.
Alături de doamna psiholog, voluntar în cadrul proiectului, și de cele 50 de eleve care fac parte din grupul țintă, la sesiunea de informare au participat și ceilalți membri ai echipei de proiect: profesorul consilier școlar Aniela Lung și domnii profesori Vasile Sîrb, Marius-Mirel Matyas, Savina Teglaș, Gabriela Petruș și Cristian Man.
În perioada imediat următoare cele 50 de eleve care formează rețeaua școlară de sprijin, vor beneficia de alte sesiuni de informare, organizate tot online, susținute de reprezentanți ai partenerilor din proiect: Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj și Asociația VeDem Just-Voci pentru Democrație și Justiție.

Profesor
consilier școlar Aniela Lung
Desen realizat de Iulia Bordaș (clasa a XI-a A)

Leave a Comment