Competiţie strânsă la olimpiada de limba maghiară

Peste 200 de elevi din şcolile cu predare în limba maghiară din Sălaj au participat, sâmbătă, la faza judeţeană a olimpiadei de limba şi literatura maghiară „Mikes Kelemen”, organizată la Liceul Reformat „Wesselenyi” din Zalău. Nouă elevi vor reprezenta judeţul nostru la etapa naţională a olimpiadei.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu, a declarat că aceşti nouă elevi au avut cele mai bune rezultate dintre cei 209 elevi din unităţile şcolare sălăjene cu predare în limba maghiară care au participat sâmbătă la competiţie.
Este vorba de Fazakas N. Edina – în clasa V-a la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Zalău, Bogdán Ágnes – în clasa a V-a la Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău, Dimény Dorottya – în clasa VI-a la Liceul Tehnologic „Cserey-Goga” Crasna, Király Krisztina – în clasa a VI-a Şcoala Gimnazială Nr.1 Borla, Szikszay Dalma Zsuzsanna – în clasa a VII-a la Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmăşag, Bogdan Eszter – în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Zalău, Bálint Bettina – în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Nr.1 Borla, Dobai István – în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău şi Lakatos Paula – în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău.
Etapa naţională a olimpiadei de limba şi literatura maghiară „Mikes Kelemen” se va desfăşura la Braşov, în perioada 3-6 aprilie.
Potrivit sursei menţionate anterior, sâmbătă, 23 februarie, se vor desfăşura etapele judeţene ale olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară „tehnologii” (gimnazii şi licee), dar şi la limba şi literatura română, limba germană, chimie. Duminică, 24 februarie va avea loc etapa judeţeană a olimpiadei de limba şi literatura latină.

Alte articole

Leave a Comment