Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău – gazda celei de a VI-a ediții a Târgului Firmelor de Exercițiu

Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău este gazda celei de a VI-a ediții a Târgului Firmelor de Exercițiu. Conform datelor furnizate de organizatori, la ediția din acest an a Târgului, care se desfășoară în perioada 19-20 aprilie, participă 26 de firme de exerciţiu din opt judeţe: Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş, Satu Mare şi Sălaj, precum şi 34 firme de exerciţiu din 12 judeţe: Alba, Bihor, Buzău, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Suceava, Timiş şi municipiul Bucureşti, implicând direct peste 150 elevi şi 30 de profesori.

Firmele participă la următoarele secţiuni de concurs: stand, catalog, materiale promoţionale, spot publicitar, PPT şi cel mai bun manager.

Activităţile desfăşurate în cadrul târgului permit dobândirea de abilităţi antreprenoriale, perfecţionarea comportamentelor personale şi au ajutat la identificarea potenţialului propriu, fiind o metodă practică de integrare a cunoştinţelor de la diverse discipline.

Târgul firmelor de exerciţiu urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de comunicare, formarea şi dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă, manifestarea spiritului de competiţie şi, desigur, aplicarea practică a cunoştinţelor teoretice şi practice dobândite de elevi.

La târg, elevii angajaţi în firma de exerciţiu derulează tranzacţii virtuale, promovându-și fiecare, în mod real, imaginea de viitori întreprinzători/ angajaţi instruiţi ai firmelor de exerciţiu.

Prin acest târg regional al firmelor de exerciţiu, organizatorii își propun o apropiere cât mai mare de practică şi dezvoltarea unei gândiri antreprenoriale la elevi.

Cei care au trecut pragul Târgului au ocazia să vadă cum se prezintă firme de exerciţiu din diverse domenii de activitate: comerţ, servicii şi turism.

Leave a Comment