BACALAUREAT 2021: Cerere tip de înscriere la Bacalaureat. Când se trimit documentele la şcoală

Completarea cererilor-tip pentru înscrierea la Bacalaureat 2021 a început marţi, 25 mai şi ţine până pe 31 mai 2021, potrivit procedurii aprobate de Ministerul Educaţiei şi trimisă şcolilor. Înscrierile propriu-zise, adică etapa depunerii sau trimiterii acestor cereri la şcoală, au loc săptămâna viitoare, între 31 mai şi 4 iunie. În ziua de 1 iunie şcolile sunt închise, fiind zi nelucrătoare, potrivit edupedu.

Procedura de înscriere la examenul naţional de bacalaureat 2021 prevede ca în săptămâna de dinaintea înscrierii candidaţii să completeze cererile-tip „în vederea aprobării termenelor prevăzute de calendarul de Bacalaureat”.

Instrucţiuni pentru completarea cererii:

Prima etapă obligatorie este absolvirea liceului şi confirmarea din partea profesorilor/ dirigintelui că situaţia şcolară a fost încheiată. Apoi toţi candidaţii, atât cei care au terminat liceul acum, cât şi cei din seriile anterioare trebuie să completeze cererea de înscriere la Bacalaureat 2021. Atenţie, toţi candidaţii completează partea I.

Candidaţii care solicită recunoaşterea/echivalarea unor probe susţinute în anii anteriori sau sesiunile anterioare completează atât partea I cât şi partea a II-a din cererea de înscriere.

Candidaţii care, în cel puţin una din clasele a IX-a – a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale, recunoscute de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării la o disciplină inclusă în lista disciplinelor de Bacalaureat, şi care solicită echivalarea probei scrise respective, completează partea I şi partea a III-a din cererea de înscriere.

Candidaţii care au obţinut o certificare cu recunoaştere internaţională a competenţelor lingvistice şi care solicită recunoaşterea şi echivalarea acestora cu proba C completează cererea de înscriere, precum şi o cerere de recunoaştere şi echivalare.

Candidaţii care au obţinut o certificare cu recunoaştere europeană a competenţelor digitale şi solicită recunoaşterea şi echivalarea acestora cu proba D completează cererea de înscriere, precum şi o cerere de recunoaştere şi echivalare.

Toate documentele de înscriere de mai sus pot fi transmise şi depuse prin mijloace electronice, pe adresa pusă la dispoziţie de şcoală, după ce au fost completate şi semnate. Ele pot fi depuse şi fizic la secretariatele unităţilor de învăţământ-centre de examen, dar pot fi transmise şi prin poştă.

După depunerea lor electronică sau prin poştă, verificaţi dacă au ajuns la unitatea de învăţământ.

Până acum probele de competenţe nu au fost oficial anulate. Ministrul a anunţat doar această intenţie, iar Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă care specifică acest lucru, dar acest act normativ nu a intrat în vigoare încă, nefiind publicat în Monitorul Oficial.

Calendarul oficial al examenului de bacalaureat naţional – Sesiunea iunie – iulie 2021

31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

4 iunie 2021 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

14-16 iunie 2021 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română –

proba A

16-17 iunie 2021 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă –

proba B

18-23 iunie 2021 Evaluarea competenţelor digitale – proba D

23-25 iunie 2021 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

28 iunie 2021 Limba şi literatura română – proba E.a) – proba scrisă

29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E.d) – proba scrisă

1 iulie 2021 Limba şi literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

5 iulie 2021 Afişarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) şi depunerea

contestaţiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00

6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestaţiilor

9 iulie 2021 Afişarea rezultatelor finale

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment