Argint şi bronz la Naţională, pentru cei mai buni elevi informaticieni ai Sălajului

Elevii sălăjeni care au reprezentat Sălajul la Olimpiada Naţională de Informatică pentru liceu, desfăşurată în perioada 20-25 aprilie, la Braşov, s-au întors acasă cu trei medalii şi o menţiune.
Lotul Sălajului a fost alcătuit din cinci elevi al Colegiului Naţional „Silvania” Zalău – Bogdan Petru Pop, Alex Shantih Hill, Tudor Andrei Cozma, Dragoş Neghină, Timotei Copaciu şi Tudor Cozma, însoţiţi fiind de profesorul Florin Morar. După calcule, teorii, speranţe, evaluări şi reeveluări, liceenii au obţinut o medalie de argin, două de bronz şi o menţiune. Cel mai bun rezultat l-a avut Bogdan Pop, elev în clasa a X-a, recompensat cu medalia de argint şi cu menţiune. Bronzul a fost adjudecat de Alex Shantih Hill (clasa a IX-a) şi Tudor Cozma (clasa a XII-a). Toţi cei trei laureaţi, pregătiţi de profesorul Florin Morar, s-au calificat la proba de baraj, care îi poate plasa în diferite loturi naţionale.
„Azi am trăit, înca o dată, bucuria și mândria de a fi profesorul unor copii minunați, geniali, echipa de Informatică a Colegiului Naţional Silvania Zalau. Uneori e copleşitor, mă uimesc ideile lor. Alteori e instructiv. De obicei, cu un elev foarte bun discuţi numai idei de rezolvare a unor probleme. Implementarea soluţiei este simplă apoi pentru elev. Rezultatele de la Olimpiada Națională de Informatică 2017, secțiunea liceu au demonstrat că avem cu ce ne mândri. Astazi mai au un hop, barajul pentru admiterea în lotul național, așa că le doresc succes!”, a declarat profesorul de informatică.
La Olimpiada Naţională de Informatică de la Braşov au participat 340 de elevi din întreaga ţară.

Leave a Comment