Atelier de Creaţie pentru copii în cadrul “Şcolii Altfel”, la Palatul Copiilor Zalău

În cadrul săptămânii “Şcoala Altfel”, la Palatul Copiilor s-a remarcat organizarea Atelierului de Creaţie pentru copii, în colaborare cu Fundaţia “Omfida”. Fundatia “Omfida” este o organizaţie non guvernamentală care derulează programe de promovare a culturii şi valorilor umane. Toate activităţile şi proiectele fundaţiei sunt orientate din construcţie către celebrare. Printre obiectivele Fundaţiei “Omfida” se numără elaborarea, implementarea şi susţinerea proiectelor prin care se generează vitalitate şi un puternic sentiment de apartenenţă, consolidând astfel comunităţile, crearea unui mediu propice pentru creşterea libertăţii de a face alegeri în viaţă, pentru manifestarea generozităţii şi pentru promovarea excelenţei, filantropiei şi voluntariatului.

Fundaţia îşi asumă rolul de avangardă prin exprimarea opiniilor într-un mod original, generând dezvoltare în domeniile: educaţie non formală, cultură, artă, recreere, timp liber , sport şi turism, artele spectacolului, arte vizuale, media şi comunicare.

În acelați timp, Palatul Copiilor Zalău este cea mai reprezentativă instituţie de educaţie nonformală din judetul Sălaj. Se defineşte ca entitate ce completează la nivel profesional educaţia realizată pe plan şcolar, oferind programe specifice de instruire în domeniile ştiinţific, tehnic, artistic şi sportiv turistic, dând posibilitatea abordării unor domenii pe care nu le oferă şcoala. Palatul Copiilor are ca obiectiv antrenarea unui număr cât mai mare de copii şi tineri, din toate categoriile sociale, în activităţile desfăşurate.

Interesele comune ale celor două instituţii pentru dezvoltarea educaţiei nonformale,  promovarea culturii şi a valorilor sunt baza pentru un parteneriat solid, care a început în urmă cu doi ani.

În cadrul Atelierului de Creație, peste 200 de copii au avut prilejul să îşi demonstreze creativitatea confecţionând obiecte decorative în ton cu sărbătoarea pascală care se apropie.

Activităţile propuse prin parteneriat oferă copiilor oportunitatea de a petrece timpul liber într-un mediu plăcut, constructiv şi util. Rezultatele şi performanţele obţinute prin participarea la diferitele activităţi desfăşurate în cadrul Palatului Copiilor Zalău reprezintă o carte de vizită solidă a instituţiei, care se defineşte ca un pilon în crearea, susţinerea şi promovarea valorilor umane, susţinând performanţa educaţiei româneşti în ţară şi străinătate.

Leave a Comment