Pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală

Casa Județeană de Pensii Sălaj face cunoscut că, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată OUG privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Potrivit dispozițiilor art. IV din OUG nr. 18/2018, care modifică și completează art. 118 alin. 1^2 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, începând cu 1 aprilie a.c., pensionarii sistemului public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

Acest tip de cumul este permis tuturor pensionarilor sisitemului public de pensii, indiferent de categoria de pensie de care beneficiază.

One Thought to “Pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală”

  1. Anonim

    Ăia cu pensii speciale nu se satură de bani, nu ar trebui lăsaţi să mai lucreze la stat, aici e adevărata problema a cumulului !

Leave a Comment